Google+
Home » Social » Biblioteca Județeană Vaslui s-a alăturat campaniei „Citește și fă bine!”

Biblioteca Județeană Vaslui s-a alăturat campaniei „Citește și fă bine!”

Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui derulează în parteneriat cu Fundația „ProVobis” o campanie intitulată „Citește și fă bine!”. Obiectivul este de a promova dreptul la locuire, implicarea cetățenilor în construirea comunităților viitoare și de a atrage atenția asupra dezvoltării orașelor și așezărilor umane, astfel încât ele să fie sigure și sustenabile.

Gelu Bichineț, directorul Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, a spus că proiectul se pliază pe ceea ce instituția pe care o conduce face dintotdeauna, adică încearcă să stimuleze cultura și documentarea cetățenilor. Mergând la bibliotecă și fiind bine informați, cetățenii pot veni cu inițiative către autoritățile locale care să ducă la armonizarea dorinței lor și a autorităților în ceea ce privește dezvoltarea așezărilor urbane.

Până în anul 2050, un procent de 66% din populația lumii va trăi în orașe. Astăzi, 1,6 miliarde de oameni trăiesc în condiții precare, iar locuirea este cheia sustenabilității pentru un trai decent acum și în viitor.

„Încercăm să facem oamenii să înțeleagă că documentându-se pot avea informații clare din toate domeniile și se pot implica în viața socială. Implicarea unui om nepregătit poate duce la apariția unor idei năstrușnice, care să nu aducă un plus pentru societate. Însă, atât timp cât citești, te documentezi, este imposibil să nu vezi transformările orașului în care trăiești. Practic, implicarea noastră în acest proiect, alături de Fundația ProVobis, reprezintă o accentuare a ceea ce noi derulăm în mod curent. Numai că de data aceasta accentul se pune pe cunoașterea transformărilor care au loc în mediul natural, în societatea urbanizată de la nivelul întregului glob, și de aici nevoia de documentare pentru ca mediul urban în care vom trăi peste 30 de ani să fie un mediu în armonia cu natura. Dacă mergem pe structurile clasice de beton și sticlă eliminând spațiile verzi și locurile de agrement cu siguranță mediul acesta nu va fi benefic dezvoltării celor care trăiesc acolo”, a spus Gelu Bichineț. (Dănuț CIOBANU)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: