Home / Invatamant / Concursul de Logică „Vasile Țugulea” de la Bârlad a atras sute de elevi din toată țara. Iată premianții

Concursul de Logică „Vasile Țugulea” de la Bârlad a atras sute de elevi din toată țara. Iată premianții

de Mihaela NICULESCU

Aproximativ 500 de elevi au participat în week-end la cea de-a XIV-a ediție a Concursului Interjudețean de Logică „Vasile Țugulea”, desfășurat la Bârlad. Competiția a fost găzduită de Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”, unde s-au întrecut elevi din clasele III – VIII, nu doar din Bârlad și județul nostru, ci și din Iași, Roman și Suceava.

Cei mai buni elevi au fost recompensați cu premii oferite de Consiliul Local Bârlad, dar și de președintele concursului – prof. univ. dr. Gheorghe Pleșu, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

„Concursul s-a desfășurat pe echipe și pe trei niveluri. Au fost echipe formate din câte patru elevi, din clasele a III-a și a IV-a, din clasele a V-a și a VI-a și echipe formate din elevi de clasele a VII-a și a VIII-a. Aceștia au avut de rezolvat mai multe probleme de logică, iar faptul că au lucrat în echipă i-a ajutat foarte mult. Ne bucurăm că problemele de logică atrag tot mai mulți elevi și că, de la an la an, interesul pentru acest domeniu este în creștere. Nu toți ajung pe podium, dar cel mai important lucru este că participă la aceste concursuri și sunt destul de buni”, a declarat, pentru Est News, Daniela Tamaș – profesoară de matematică, cea care alături de regretatul Vasile Țugulea a inițiat acest inedit concurs.

Anul acesta, rezultatele finale ale concursului au demonstrat că elevii bârlădeni și cei vasluieni au fost cei mai buni. La clasele a III-a și a IV-a, premiul I a fost acordat echipei Școlii „Episcop Iacov Antonovci”, formată din Petru Caracaș, Vlad Guzgan, Tudor Ioniță și David Viuleț, îndrumați de Roxana Nacu și Gabriela Guzgan.

Locul II a revenit Școlii „George Tutoveanu”, iar locul III, Școlii „Elena Cuza” din Vaslui. La clasele V-VI, echipa Școlii „Mihai Eminescu” din Vaslui a obținut punctajul maxim, cu elevii Patricia Cotârci, Andrei Serindac, Iarina Grigoriu și Ioana Mărgărint, îndrumați de profesorii Geanina Busuioc și Marius Nemțanu.

Locul II a revenit echipei de la Colegiul Național „Cuza Vodă” din Huși, iar locul III Școlii „Mihai Eminescu” din Vaslui. La clasele VII-VIII, elevii bârlădeni au obținut locul I. Este vorba despre două echipe, una formată din elevi ai Școlii „George Tutoveanu” și „Episcop Iacov Antonovici” și alta a Școlii „George Tutoveanu”. Din prima echipă au făcut parte elevii Rareș Stan, Cosmin Arteni, Alexandru Roșca și Maria Dudău, coordonați de profesoarele Lorena Prăjescu, Liliana Spânu și Cătălina Mihăilescu. Al doilea echipaj care s-a clasat pe primul loc a fost format din Bianca Romila, Ștefania Calmu, Elena Onică și Delia Barbu, pregătite de profesoarele Liliana Spânu și Lorena Prăjescu. Locurile II și III au revenit Școlii „Ștefan cel Mare” din Vaslui.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: