Google+
Home » Administratie » Iată localitățile unde sunt promise cămine de bătrâni în următorii doi ani

Iată localitățile unde sunt promise cămine de bătrâni în următorii doi ani

Conducerea Consiliul Județean (CJ) Vaslui susține că va continua demersurile pentru înființarea unor centre sociale noi pentru bătrâni.

Ciprian Trifan, vicepreședintele instituției,  CJ Vaslui, a precizat că în maximum doi ani se vor vedea rezultatele proiectelor care sunt la această dată în implementare. Este vorba despre înființarea unor cămine de bătrâni în mai multe localități ale județului cum ar fi Găgești, Oltenești, Roșiești și Iana.

„CJ Vaslui are o strategie nu doar pentru relocarea persoanelor din căminul de bătrâni de la Huși, ci și pentru a crește numărul centrelor sociale din județ. Nu ne vom opri aici. Am luat de la UAT-uri clădiri care nu erau folosite, pe care le vom transforma în cămine pentru bătrâni”, a precizat Ciprian Trifan.

La fel ca și în anii trecuți, centrele socio-medicale din județul Vaslui sunt asaltate de cereri pentru cazare. Sunt multe persoane în vârstă care nu pot fi îngrijite de familii, care au nevoie de servicii medicale, consiliere etc.

„Avem solicitări continuu pentru locuri în căminele pentru bătrâni. Noi căutăm să rezolvăm toate cazurile care sunt pe lista de așteptare. Primăriile vin cu cele mai multe cereri pentru cămine. Sunt persoane în vârstă rămase singure, nu mai au rude care să îi îngrijească și apelează la noi”, a spus Ionel Armeanu. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: