Google+
Home » Justitie » Ofițerii de la Anticorupție le-au explicat elevilor de la două licee din județ ce este corupția

Ofițerii de la Anticorupție le-au explicat elevilor de la două licee din județ ce este corupția

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.)- Serviciul Județean Anticorupție Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, au organizat în perioada 09 – 11 aprilie 2019, două sesiuni de informare și educație anticorupție adresată elevilor de liceu. Cu acest prilej, au fost desfășurate dezbateri pe teme de profil pentru promovarea atitudinii civice și de informare cu privire la noțiunile incidente domeniului anticorupție.

Activitățile s-au desfășurat la Liceul Teoretic “Emil Racoviță” din municipiul Vaslui și la Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” din municipiul Bârlad și au constat în prezentări pe teme de integritate și informări cu privire la semnificația infracțiunilor de corupție. La dezbateri, au participat elevi ai claselor a 12-a din cadrul acestor instituții de învățământ, tinerii fiind provocați să pună în discuție dilemele pe care le întâmpină funcționarii publici sau cetățenii aflați în situația de a da sau de a lua mită, precum și argumentele ce stau la baza acestor fapte.

Ofițerii D.G.A. le-au prezentat elevilor și cadrelor didactice participante informații despre competențele unității, drepturile, libertățile și obligațiile ce le revin elevilor în calitate de cetățeni în relația cu angajații Ministerului Afacerilor Interne, infracțiunile de corupție și modalitățile de sesizare a acestor infracțiuni.

Totodată, elevilor participanți la activitate le-au fost distribuite materiale cu conținut preventiv inscripționate cu Call Center anticorupție 0800806806, linie gratuită a Direcției Generale Anticorupție pentru sesizarea faptelor de corupție săvârșite de personalul Ministerului Afacerilor Interne.

Vasluienii pot face sesizări din domeniul de competență al D.G.A la adresa de e-mail vaslui.dga@mai.gov.ro, telefonic la 0235/ 303.282 sau la sediul S.J.A. Vaslui, din municipiul Vaslui, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 25. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: