Home / Invatamant / Peste 2.800 de elevi, participanți la concursul național ”Planeta Pământ – casa tuturor”, organizat la Vaslui

Peste 2.800 de elevi, participanți la concursul național ”Planeta Pământ – casa tuturor”, organizat la Vaslui

Peste 2.800 de elevi din 26 de județe ale țării au participat, în week-end, la etapa națională a concursului ”Planeta Pământ – casa tuturor”, organizat de Școala Gimnazială ”Alexandra Nechita” Vaslui. Competiția, înscrisă și pe platforma personalului din învățământ din Europa, a atras și 28 de participanți din mai multe țări, precum Italia, Spania și Turcia.

Municipiul Vaslui a fost din nou gazda unui important concurs transdisciplinar național, care a reunit nu mai puțin de 2.873 de copii, din 26 de județe, și aproape 500 de cadre didactice din țară. Organizată, ca și în anii din urmă, de Școala Gimnazială ”Alexandra Nechita” Vaslui, competiția s-a desfășurat în principal pe teme ecologice, așa cum reiese și din denumirea sa, cuprinzând patru secțiuni: cultură generală, care a reunit aproape 2.500 de elevi din 26 de județe, scrapbooking, creație literară și creație plastică.

Cea mai atractivă și disputată secțiune a fost cea de scrapbooking, având în vedere că în sprijinul elevilor de ciclu primar au venit părinții acestora, care au lucrat cot la cot cu ei la realizarea unor lucrări cu materiale reciclabile sau din natură. Fiecare din cele 41 de echipaje, fiecare formate din doi copii și părinții acestora, au avut posibilitatea să-și aleagă tehnica de lucru, de la kirigami și quilling, la lipire și pictură. Temele acestei secțiuni au fost diferite, în funcție de vârsta copiilor: ”Natura, prietena mea” pentru clasa pregătitoare și clasa I, ,,Micii ecologiști în acțiune” pentru clasa a II-a și a III-a, ,,Planeta Pământ, tărâm de poveste” pentru clasa a IV-a.

Alți 75 de elevi din clasele I-VIII au participat la cea de-a treia secțiune a concursului, de creație literară, având ca temă de concurs ”Idei verzi pentru planeta albastră”. La ultima secțiune, de creație plastică, 250 de elevi din întreaga țară ți-au trimis lucrările la Vaslui, sub tema ”Mai mult verde, mai mult albastru”.

Proiectul ecologic desfășurat de Gimnaziul ”Alexandra Nechita” a fost înscris în acest an și pe platforma personalului din învățământ din Europa, eTwinning, sub numele de ”Planet Earth – Everything’s Home”, ceea ce a atras și 28 de participanți din șapte țări, precum Italia, Spania, Armenia și Turcia. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: