Google+
Home » Sanatate » Cinci copii instituționalizați din municipiul Vaslui, depistați cu tuberculoză latentă

Cinci copii instituționalizați din municipiul Vaslui, depistați cu tuberculoză latentă

Nu mai puțin de cinci copii instituționalizați din municipiul Vaslui au fost depistați cu tuberculoză latentă, în urma unui control efectuat în cadrul unui program național de depistare a acestei boli.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Irina Cîmpeanu, copiii trebuie să urmeze o serie de recomandări venite din partea personalului medical din cadrul Dispensarului TBC al Spitalului Județean de Urgență.

„În cadrul programul național de screening pentru depistarea tuberculozei, derulat de Ministerul Sănătății, au fost testați aproximativ 250 de copii aflați în sistem rezidențial la nivelul județului Vaslui. Copiii depistați cu tuberculoză latentă vor trebui să respecte anumite recomandări primite din partea cadrelor medicale și vor fi reevaluați după o anumită perioadă. Nu s-a impus izolarea copiilor, boala nefiind transmisibilă”, a declarat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Cel mai mic copil depistat cu tuberculoză latentă are vârsta de doi ani și urmează să fie luat de tată în Italia pentru o perioadă de trei luni, neputând face profilaxia necesară. La revenirea în centru, el va trebui să fie reevaluat.

În cadrul programului național au fost testați și copiii din centrele de zi, urmând să fie întocmită o situație cu privire la eventualele cazuri de boală depistate.

Spre deosebire de tuberculoza activă, unde bacteriile produc simptome și pot fi transmise altora., în tuberculoza latenta bacteriile raman in organism intr-o stare inactiva. Ele nu produc simptome și nu sunt contagioase, dar pot deveni active. (G.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: