Google+
Home » Social » Deținuți din Penitenciarul Vaslui, în pelerinaj la mănăstirile din județ

Deținuți din Penitenciarul Vaslui, în pelerinaj la mănăstirile din județ

Peste 50 de deținuți de la Penitenciarul Vaslui vor merge în pelerinaj în mai multe mănăstiri din județ, cu ocazia sărbătorilor pascale. Vizate de persoanele private de libertate, cu scopul ”întâmpinării nevoilor religioase” ale acestora, se află lăcașele de cult de la Florești, Moreni și Bujoreni.

Sărbătorile de Paști nu vor trece nemarcate în Penitenciarul Vaslui. O parte din deținuții unității de detenție vor ieși pentru câteva ore din mediul carceral pentru a se putea apropia de ceea ce înseamnă religia ortodoxă. Prin activitatea Serviciul de Educație și Asistență Psihosocială din Penitenciarul Vaslui, 51 de persoane private de libertate vor face trei vizite la mănăstiri din județ.

Unele sărbători ne duc cu gândul nu numai la faptele din trecut, ci și la viitorul îndepărtat unde ne așteaptă înfricoșata judecată la care trebuie să răspundem cu vrednicie. Practica penitenciară a relevat că, în vederea asigurării sustenabilității și completării demersurilor de asistență psihosocială specifică, un rol important revine activităților derulate în cadrul comunității. Prin această activitate, se dorește dezvoltarea și exersarea atitudinilor, comportamentelor și deprinderilor dezirabile social, prin contactul direct cu societatea civilă, cu practicile și obiceiurile din libertate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Unitățile de cult vizate de deținuții din penitenciarul vasluian sunt Florești, Moreni și Bujoreni. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: