Google+
Home » Administratie » Parteneriat între CJ Vaslui și CL Negrești, pentru înființarea unui cămin de bătrâni

Parteneriat între CJ Vaslui și CL Negrești, pentru înființarea unui cămin de bătrâni

Consiliul Local (CL) Negrești, va decide în perioada următoare, modul în care va răspunde solicitării Consiliului Județean (CJ) Vaslui, privind preluarea în administrare a fostului spital orășănesc din localitate.

Pe 23 ianuarie 2019, CJ Vaslui a transmis o cerere Primăriei Negrești prin care solicită trecerea fostei unități spitalicești din domeniul public al UAT-ului în domeniul public al județului. Motivul care a stat la baza solicitării este amenajarea în respectivele clădiri a unui serviciu social dedicat persoanelor vârstnice. La Negrești ar urma să fie transferați 50 de bătrâni de la căminul social de la Huși, care nu mai corespunde normelor de securitate la incendiu.

„Am discutat cu autoritățile locale din orașul Negrești în ceea ce privește modul de rezolvare a acestei cereri. Este posibil să fie încheiat un parteneriat între CJ Vaslui și CL Negrești, în vederea deschiderii acestui centru social pentru bătrâni. Prin acest proiect, Negreștiul va apărea cu servicii medicale pe harta județului Vaslui”, a spus Vasile Mariciuc, vicepreședintele CJ Vaslui.

Spitalul Orășănesc Negrești este înregistrat cu o valoare de inventar de 10 milioane de lei și are o suprafață construită de 3.092 metri pătrați. Tot în clădirile fostului spital din Negrești se intenționează să fie organizată o secție de paleație, pentru persoanele aflate în faza terminală de boală. La acest proiect vor participa Primăria Negrești, CJ Vaslui și Episcopia Hușilor. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: