Home / Administratie / Sunt bune și criticile din presă la ceva! Când e împins de la spate, lui Boroș îi cade fisa

Sunt bune și criticile din presă la ceva! Când e împins de la spate, lui Boroș îi cade fisa

de Simona MIHĂILĂ

Sunt bune și criticile din presă la ceva! Când e împins de la spate, lui Boroș îi cade fisa. După nenumărate semnale de alarmă trase de ziarul Est News în legătură cu haosul de pe străzile din Bȃrlad (de exemplu, AICI, AICI sau AICI), oraș devenit în anii din urmă un imens tȃrg auto, primarul Dumitru Boroș dă semne că se mișcă. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, ce va avea loc vineri, se află un proiect de hotărâre prin care primarul le propune consilierilor o măsură menită să-i stȃrpească pe samsarii de mașini și să facă, astfel, un pic de curățenie pe străzi. Mai bine în pragul unei noi campanii electorale, decât niciodată.

Despre ce este vorba mai exact? Despre interzicerea expunerii spre vânzare a vehiculelor, precum și interzicerea parcării și / sau staționării vehiculelor utilizate în scopul desfașurării unor activități comerciale pe domeniul public și privat al municipiului Bârlad.

Proiectul de hotărȃre a venit, pare-se, la propunerea Poliției Locale Bârlad, care, cu un ochi la articolele noastre enervante, aspru pedepsite cu o amendă, și cu un altul la sesizările cu duiumul ale bȃrlădenilor referitoare la situația fără precedent de pe străzi, și a întocmit un raport pe care l-a înaintat primarului Boroș.

Șoferii care parchează neregulamentar vor fi aspru pedepsiti. Va conta si numele șoferilor?

Documentul în cauză indică o stare de fapt pe care Est News a descris-o și a arătat-o în fotografii grăitoare, în repetate rȃnduri꞉ cetățenii reclamă frecvent ocuparea locurilor de parcare, a trotuarelor, spațiilor verzi și scuarurilor de către autoturisme expuse la vânzare, dar nu numai. Vizate sunt și autovehiculele care prestează diferite servicii (tractări/ridicări auto, transport marfa, material provenite din construcții, mobile etc.) și care, prin gabaritul lor, ocupă mai multe locuri de parcare, obstrucționează vizibilitatea atât a indicatoarelor rutiere, cât și a participanților la trafic, nu respectă distanța minimă legală pentru circulația pietonilor, ocupă spațiile verzi, reduc numărul locurilor de parcare, fiind creat astfel disconfort cetățenilor, dar și un real pericol pentru participanții la trafic.

Pentru asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier și pietonal, dar și în scopul creșterii numărului de locuri de parcare pentru autoturisme și a gradului de confort al cetățenilor din Bârlad, primarul Boroș propune amenzi de la 500 la 2.000 lei.

Astfel, proprietarii de mașini care vor bloca partea carosabilă a drumurilor, parcărilor, trotuarelor, spațiilor verzi ale domeniului public și privat al municipiului Bârlad, pentru a-și expune spre vânzare vehiculele de orice fel, vor plăti amenzi cuprinse între 500 lei și 1.000 lei.

Excepție fac vehiculele expuse în spațiile special amenajate (parcuri, târguri auto, showroom, etc.), în parcările private sau de reședință deținute de către proprietarii vehiculelor pe baza contractelor de închiriere, încheiate conform prevederilor legale, cu Primăria Bârlad.

Cei care parchează sau staționează cu vehiculele, în scopul desfașurării unor activități comerciale pe partea carosabilă a drumului public, parcărilor publice, pe trotuare, scuaruri, spații verzi ale domeniului public și/sau privat al municipiului Bârlad, vor plăti amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 lei.

Dacă mașinile depistate aparțin unor persoane juridice, sancțiunile variază între 1.000 și 3.000 lei.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se vor face de polițiștii locali, precum și de către primar sau alte persoane împuternicite de către acesta.

Hotărȃrea de Consiliu Local așteaptă votul aleșilor bȃrlădeni în ședința de vineri, 19 aprilie.

Iată proiectul de lege care va obliga Primăria Bârlad să rezolve problema parcărilor

Bârladul, un imens târg auto, unde samsarii sunt scutiți de taxe

About Tehno Redactor

x

Check Also

Somaj tehnic: Etapele pe care trebuie să le parcurgă angajatorii

Agenția Județeană pentru Ocuparea Fortei de Muncă (AJOFM) Vaslui ...

A știut Boroș de decizia luată de Minister de transformare a spitalului din Bârlad in spital suport de tratare a pacientilor cu Covid-19?

Comunicat de presa     Deputat Adrian Solomon Organizatia ...

Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral de mână

Declarația pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: