Home / Administratie / Iată ce au hotărât autoritățile municipiului Vaslui în legătură cu taxele și impozitele locale pe 2020

Iată ce au hotărât autoritățile municipiului Vaslui în legătură cu taxele și impozitele locale pe 2020

Luna aceasta Primăria Vaslui a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pe anul 2020. Proiectul de hotărâre va fi prezentat pentru aprobare în ședința Consiliului Local Vaslui, care va avea loc săptămâna viitoare.

Eugen Boț, director economic în cadrul Primăriei Vaslui, a spus că taxele și impozitele locale pentru anul viitor vor rămâne la nivelul celor din anul 2019: “Taxele și impozitele locale nu vor fi majorate. Potrivit legislației în vigoare, suntem obligați să indexăm aceste obligații fiscale cu rata inflației care este de 4,6%. Pentru acest an, taxele și impozitele au fost indexate cu o rată a inflației în procent de 1,3%”.

Primăria Vaslui a prognozat pentru anul 2019 încasări de 28 milioane lei din taxe și impozite locale. La această dată, Primăria Vaslui are înregistrate 50.000 de roluri pentru persoanele fizice și 2.850 roluri pentru persoanele juridice.

Taxele și impozitele locale constau în impozite pe clădiri, teren, transport, amenzi, chirii și concesiuni, taxe de firmă și publicitate, alte impozite și taxe locale. Astfel, pentru un apartament cu trei camere cu o suprafață de peste 80 de metri pătrați impozitul este de 200 lei/anual. Pentru un hectar de teren intravilan din zona A impozitul anual este de 8.416 lei, pentru un hectar de teren din zona B impozitul este de 5.871 lei, pentru un hectar din zona C impozitul este de 3.717 lei, iar pentru un hectar din zona D un hectar este de 1.964 lei. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: