Home / Social / Armă de vânătoare cu muniție, deținute ilegal de un basarabean, descoperite în Vama Albița

Armă de vânătoare cu muniție, deținute ilegal de un basarabean, descoperite în Vama Albița

O armă de vânătoare cu lunetă și o cutie cu 500 de alice au fost descoperite de polițiștii de frontieră din județul nostru în portbagajul unui bărbat de 48 de ani, din Republica Moldova, în momentul în care încerca acesta să le scoată ilegal din țară, prin Vama Albița. Autoritățile au întocmit dosar penal pe numele basarabeanului pentru încălcarea regimului juridic al armelor și munițiilor.

Bărbatul de 48 de ani, care are și cetățenie română, a adus arma cu mașina sa din Franța, acolo unde ar fi primit-o cadou de la fiul său. Fără a deține, însă, vreun document asupra puștii, basarabeanul a traversat întregul spațiu al Uniunii Europene, reușind să treacă chiar și de controlul de frontieră de pe granița de vest a României. Abia când a ajuns în Vama Albița, bărbatul s-a gândit să spună autorităților de frontieră, la ieșirea din țară, despre arma și muniția pe care le avea în mașină.

Deținătorul armei nu a putut prezenta niciun fel de document cu privire la aceasta, afirmând că nu știa că este obligatoriu acest aspect. De asemenea, bărbatul a spus că nu-și amintește nici prin ce punct de trecere al frontierei a intrat în țară, ci doar că a trecut în România pe la granița cu Ungaria”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Pe lângă arma și cele 500 de alice găsite asupra bărbatului, polițiștii de frontieră au mai confiscat acestuia și o lunetă aferentă puștii de vânătoare. De asemenea, autoritățile de control au întocmit dosar penal pe numele basarabeanului pentru deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării, precum și pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: