Home / Social / De bucurie că e tată de băiat, un bârlădean i-a comandat bebelușului un ghiul de aur, pe care să-l poarte la botez!

De bucurie că e tată de băiat, un bârlădean i-a comandat bebelușului un ghiul de aur, pe care să-l poarte la botez!

Comandă neașteptată. Un bijutier din Bârlad a primit, zilele trecute, o comandă inedită de la un proaspăt tătic. De bucurie că i-a născut nevasta un băiețel, fericitul tătic a comandat pentru fiul său, de doar 8 luni, un ghiul.

Ghiulul de bebeluș are 3 grame, este din aur alb și galben și are încrustată inițiala numelui.
„Nu am mai realizat până acum niciun ghiul de acest gen, pentru un copilaș de câteva luni. A fost pentru mine o noutate dar și o provocare ca bijutier. Circumferința inelului este de 1,2 centimetri și a fost destul de greu de realizat, dar a ieșit bine. Nu am fost de acord să îl fac după măsura inelarului, pentru că bebelușii se joacă frecvent cu degețelele, le bagă în gură și de pe inelar ar putea aluneca repede, așa că l-am realizat pentru arătător. Comanda a fost realizată după un model din catalog, pe care tatăl bebelușului l-a ales și adaptat un pic.”, a declarat, pentru Est News, bijutierul bârlădean.
Acesta a mai spus că nu este prima dată când primește o astfel de comandă și că a mai realizat un ghiul pentru un bebeluș de 4 luni, tot cu monogramă.

Se pare că după o perioadă în care bebelușii erau botezați cu nume hilare, de vedete naționale sau internaționale, a venit vremea în care părinții își manifestă extravaganța prin comandarea de inele și ghiuluri pentru bebelușii de câteva luni. Dacă în cazul fetițelor inelele pot fi mărite odată cu creșterea lor rapidă, la băieței e mai dificil, pentru că ghiulurile nu pot fi mărite, așa că atunci când degețelele cresc, părinții sunt nevoiți să le transforme în alte bijuterii.
„Am aflat și eu de la clienți că inelușele și ghiulurile micuțe care nu mai pot fi purtate pe degețele de bebeluși sunt atârnate la gât cu lănțic și purtate în continuare, ani de zile. Cred că părinții trebuie să fie precauți cu bijuteriile bebelușilor, pentru că înghițirea lor, mă refer în special la inele, poate reprezenta un pericol foarte mare. Aurul alb, de exemplu, este foarte toxic”, a mai precizat bijutierul.  (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

Vasluienii sunt așteptați să își ridice biletele de tratament balnear

Vasluienii sunt așteptați la Casa ...

Invazia ciorilor în Vaslui a băgat în sperieți populația orașului

Mii de ciori au ”atacat” ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: