Home / Social / Firme avem, forță de muncă nu!

Firme avem, forță de muncă nu!

Întreprinzătorii din județul Vaslui au deschis în primele două luni ale acestui an 315 firme. În luna ianuarie au fost înregistrate la Oficiul Județean al Registrului Comerțului 168 de firme, din care 255 de SRL-uri, iar în februarie au fost lansate pe piață 147 de firme, din care 115 SRL-uri. Potrivit statisticilor oficiale, la nivelul mediului de afaceri local se înregistrează o dinamică pozitivă de 27% a înmatriculărilor de firme, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

“Oamenii de afaceri se confruntă cu o lipsă acută a forței de muncă. Țările din Uniunea Europeană sunt interesate de persoane care au o calificare profesională superioară, dar recutează personal și din celelalte categorii, inclusiv persoane necalificate. Am ajuns după Siria a doua țară din lume în ceea ce privește fenomenul migrației”, a spus Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vaslui.

Anul trecut a reprezentat o perioadă nefastă pentru economia județului Vaslui. Cele mai multe opriri de activitate s-au înregistrat în domenii precum transport și depozitare, comerț cu ridicata și amănuntul, construcții, agricultură, pescuit etc. Conform datelor statistice, în anul trecut și-au suspendat activitatea 275 de firme din județul Vaslui, față de 231 în cursul anului 2017. De asemenea, au fost dizolvate din 247 de firme locale, comparativ cu 154 în anul 2017. În aceiași perioadă, au fost reziliate din Registrul Comerțului nu mai puțin de 799 de firme, comparativ cu 698 în anul 2017. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: