Home / Justitie / ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură”, cu elevii din Muntenii de Sus și Bogdana

,,Împreună pentru o comunitate mai sigură”, cu elevii din Muntenii de Sus și Bogdana

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală 1și 2 Vaslui (Posturile de Poliție Muntenii de Sus și Bogdana), au organizat și desfășurat în perioada 8 – 15 aprilie activități preventive în cadrul Campaniei Naționale de prevenire a criminalității în mediul rural ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură”.

La activități au participat aproximativ 150 de elevi, din clasele primare și gimnaziale de la școlile din localitățile Muntenii de Sus și Bogdana, alături de cadrele didactice. Aceștia au fost informați cu privire la pericolele pe care le pot întâlni (acasă, la școală, pe drumurile publice, în mediul on-line, etc) și cum pot adopta comportamente menite să reducă riscul lor de victimizare.

De asemenea, polițiștii au vizat formarea conduitei preventive a elevilor în calitate de participanți la traficul rutier, ca pietoni, pasageri in autovehicule sau bicicliști. Au fost purtate discuții privind evoluția, cauzalitatea și consecințele grave ale accidentelor rutiere produse pe raza județului Vaslui, scopul fiind acela de a-i determina pe copii să conștientizeze pericolul la care se expun în cazul nerespectării regulilor de circulație. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Autoturism furat din Franța, descoperit la controlul de frontieră Albița

Polițiștii de frontieră din Punctul ...

A încercat să iasă din România cu pașaportul fratelui său

Polițiștii de frontieră vasluieni au ...

Două persoane urmărite internațional prinse la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul ...

%d blogeri au apreciat: