Google+
Home » Administratie » Locatarii unui bloc din Bârlad stau cu teamă din cauza unui copac putred care ar putea cădea peste conducta de gaz

Locatarii unui bloc din Bârlad stau cu teamă din cauza unui copac putred care ar putea cădea peste conducta de gaz

Locatarii din blocul B8, de pe Bulevardul Epureanu nr. 17 din Bârlad sunt revoltați că autoritățile nu iau în calcul solicitările lor legate de pericolul pe care îl reprezintă un copac din fața blocului.
Acum două zile, din cauza vântului, au fost doborâte la pământ câteva crengi, altele sunt rupte și există posibilitatea ca arborele să se prăbușească peste conducta de gaz.
„Avem cerere la Primărie pentru tăierea acestui copac – problemă încă de acum trei ani. Cei de la Spații Verzi au venit, au văzut și nu au luat nicio măsură. Ne e teamă pentru siguranța noastră. Ni s-a spus că arborele e sănătos și că nu pot să-l taie, că nu le dă voie Mediul. Uitați-vă cât e de putred!”, s-a plâns Ion Gache, locatar al blocului B8.
Acesta mai spune că și copacul vecin cu cel care este putred ar fi cu probleme, de vreme ce atunci când bate vântul, cum se întâmplă zilele acestea, pământul de sub el se cutremură.

Din fericire, problema va fi rezolvată în curând. Ieri,  în zonă s-a deplasat șefa Serviciului Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei, ing. Olga Ungureanu, care a făcut o verificare a pomilor din asociațiile de proprietari, având în vedere rafalele de vânt din ultimele două zile.
„Am hotărât să începem procedurile de tăiere a copacului la care fac referire locatarii blocului B8. Deocamdată, vom tăia din coroana acestuia, dar și din cea a copacului vecin. Le vom tăia vârfurile, astfel încât să reducem pericolul de prăbușire. Unul dintre arbori este putred, într-adevăr, și în cel mai scurt timp îl vom tăia de la rădăcină”, ne-a explicat ing. Olga Ungureanu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: