Home / Justitie / Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au dat amenzi de 30.000 de lei și au confiscat peste 1.000 kg de carne

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au dat amenzi de 30.000 de lei și au confiscat peste 1.000 kg de carne

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat acțiuni de verificare a activității agenților economici și persoanelor fizice de pe raza municipiilor din județul nostru, în vederea prevenirii, descoperirii și combaterii faptelor ilicite ce se comit în domeniul comerțului de produse agro-alimentare, precum și protejarea populației împotriva unor practici ilicite.

De asemenea, polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea încălcării drepturilor de autor și drepturilor conexe (prin comunicarea publică de opere audio și audiovizuale în spații comerciale). La acțiuni au participat și reprezentanți ai D.S.V.S.A. Vaslui. În cadrul acțiunii au fost verificate 29 de societăți comerciale. Urmare a contravențiilor constatate, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 30.000 lei. De asemenea, au fost indisponibilizate peste 1.000 kg produse din carne care nu respectau normele sanitar-veterinare în vigoare).

Polițiștii au constatat trei infracțiuni, dintre care două de evaziune fiscală și o infracțiune de reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalități: instalare, stocare, rulare sau executare, afișare ori transmitere în rețea internă.

În cazul a 17 persoane care au săvârșit fapte de natură contravențională au fost luate măsuri de sancționare, astfel: opt sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor privind drepturile de autor și drepturile conexe, șase pentru abateri privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și două sancțiuni pentru fapte privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Șoferul unui microbuz școlar, cu permisul suspendat după ce a condus sub influența alcoolului

Un control de rutină al ...

Un bârlădean de 44 ani a fost reținut după ce și-a pus la dispoziție apartamentul pentru practicarea prostituției

Proxenetism. Aceasta este infracțiunea pentru ...

Furtul și operațiunile financiare frauduloase, infracțiuni frecvente pe masa polițiștilor vasluieni

O femeie de 42 ani ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: