Home / Justitie / Șoferi depistați la controlul de frontieră cu permise de conducere necorespunzătoare

Șoferi depistați la controlul de frontieră cu permise de conducere necorespunzătoare

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări cu privire la doi bărbați care au fost depistați în trafic conducând ansambluri de vehicule, deși, conform permiselor de conducere deținute, nu aveau acest drept.

P.S., în vârstă de 39 de ani a vrut să iasă din țară luni prin Vama Albița, conducând un ansamblu de vehicule format din microbuz și semiremorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova. Câteva ore mai târziu, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a ieși din țară cetățeanul român C.I., în vârstă de 39 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format din autoturismul marca Mitsubishi Pajero Sport și remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova. La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii au constatat că masa totală autorizată a celor două ansambluri de vehicule în cauză depășește 4.200 kg, iar pentru a le putea conduce șoferilor le este necesară categoria „BE”, pe care aceștia nu o dețineau. Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că nu știau că documentele deținute sunt necorespunzătoare.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în ambele cauze, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Autoturism furat din Franța, descoperit la controlul de frontieră Albița

Polițiștii de frontieră din Punctul ...

A încercat să iasă din România cu pașaportul fratelui său

Polițiștii de frontieră vasluieni au ...

Două persoane urmărite internațional prinse la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul ...

%d blogeri au apreciat: