Home / Sport / Cine s-a calificat deja în play-off-ul Ligii a V-a de fotbal și cine păstrează șanse

Cine s-a calificat deja în play-off-ul Ligii a V-a de fotbal și cine păstrează șanse

În Seria Vaslui Est se știu deja formațiile calificate în play-off: FC Ghergheleu și Victoria Muntenii de Jos. Primele două clasate sunt sigure de calificarea în play-off, deoarece au un avans de opt puncte față de Viitorul Văleni, cu doar șase puncte rămase în joc. Ocupanta locului trei, Viitorul Văleni, a reușit să învingă etapa trecută, în deplasarea de la Avântul Codăești, scor final 2 – 3, însă a fost în zadar, deoarece FC Ghergheleu a învins cu 8 – 2 pe Avântul Solești, iar Victoria Muntenii de Jos a trecut de SC 2000 Lipovăț cu 5 – 1.

Etapa de duminică nu contează deloc în economia play-off-ului, fază în care echipele intră cu punctele obținute cu primele trei clasate din serie. Victoria Muntenii de Jos se va duela cu Avântul Codăești, SC 2000 Lipovăț va primi vizita celor de la FC Ghergheleu și Avântul Solești o va înfrunta pe Viitorul Văleni. Momentan FC Ghergheleu ar intra în play-off cu 4 puncte, toate obținute cu Viitorul Văleni, după 4 – 0 și 1 – 1. Victoria Muntenii de Jos va merge în faza următoare cu cel puțin o zestre de 7 puncte, după ce a învins cu 1 – 0 și 5 – 1 pe Viitorul Văleni, respectiv 1 – 0 pe FC Ghergheleu. Ultima etapă va fi una extrem de importantă, pentru că le va aduce din nou față în față pe primele două clasate. Dacă va învinge din nou Victoria Muntenii de Jos aceasta va porni play-offul cu 10 puncte, în timp ce FC Ghergheleu va trebui să surmonteze o diferență considerabilă, rămânând cu doar 4 puncte.

În Seria Vaslui Vest mai sunt de disputat trei etape și diferența dintre primul loc și ocupanta locului patru (se califică primele trei clasate) este de doar opt puncte, astfel că nicio echipă nu este încă matematic calificată în play-off. Avântul Zăpodeni va rata totuși calificarea, deoarece a pierdut etapa trecută, in deplasarea de la Gloria Todirești. Ocupanta locului patru va sta în ultima etapă, astfel că mai poate aduna doar șase puncte. Vor merge astfel în play-off Inter Sport Vaslui, Unirea Negrești și Viitorul Rebricea. Inter Sport Vaslui a acumulat până acum doar 3 puncte cu celelalte echipe de pe podium, după 4 – 0 cu Viitorul Rebricea. Unirea Negrești stă ceva mai bine, cu 9 puncte, după 5 – 3 și 5 – 1 cu Viitorul Rebricea, respectiv 2 – 1 cu Inter Sport Vaslui. Au mai rămas de disputat două partide cu miză. În etapa a 13-a va avea loc partida Viitorul Rebricea – Inter Sport Vaslui, iar în ultima etapă a sezonului regulat Inter Sport Vaslui se va duela din nou cu Unirea Negrești. Duminică vor avea loc partidele Viitorul Rebricea – Vulturul Bălteni, Unirea Negrești – Gloria Todirești și Avântul Zăpodeni – Inter Sport Vaslui.

Seria Huși – Bârlad, unde tot primele trei clasate se vor califica în play-off, este cea mai disputată. Șanse teoretice la calificare are momentan și ocupanta locului șase. Avântul Băcani are cu nouă puncte mai puțin decât Viitorul Vetrișoaia și a pierdut la un singur gol turul, partida retur urmând a fi disputată în etapa a 13-a. Primul loc este ocupat de FC Pogănești, cu 21 de puncte, care va sta însă în penultima etapă și mai poate acumula doar șase puncte. Tot 21 de puncte are și FC Crețești, în timp ce Viitorul Vetrișoara are 18 puncte. Olimpia Stănilești are 11 puncte, iar Avântul Băcani doar 9 puncte. Duminică vor avea loc partidele Viitorul Vetrișoaia – FC Pogănești, Unirea Alexandru Vlahuță – FC Crețești și Avântul Băcani – Olimpia Stănilești. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, de ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are un ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: