Home / Invatamant / Elevi din Cahul și Manta au primit cadouri de Paște de la elevi din Bârlad

Elevi din Cahul și Manta au primit cadouri de Paște de la elevi din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Iepurașul cu cadouri a ajuns mai devreme de Paște la o sută de elevi din Republica Moldova. Profesori și elevi din Bârlad au împărțit daruri, constând în dulciuri și rechizite, elevilor de școală primară și gimnaziu de la două școli din Cahul și comuna Manta.

Activitatea face parte din proiectul transfrontalier „Iepurașul dăruiește tuturor”, inițiat de Școala Gimnazială „Principesa Elena Bibescu” din Bârlad, inclus în Strategia Națională de Acțiune Comunitară.

„Sâmbăta trecută, am fost la Cahul, iar marți la Manta. Împreună cu mai multe școli și licee partenere din Bârlad am strâns, prin aportul elevilor și părinților, rechizite școlare și dulciuri pe care le-am împărțit elevilor cu situație materială precară din cele două localități. Vom împărți astfel de daruri și elevilor defavorizați din școlile bârlădene, pentru că sunt câteva școli în care majoritatea elevilor provin din familii sărace. Am dorit, însă, să trecem Prutul și să le facem o bucurie și elevilor de acolo. Am mers cu 100 de pachete, atât cât am strâns până acum, dar bucuria pe care am văzut-o în privirile acelor copii nu se poate exprima în cuvinte”, ne-a declarat prof. Ionel Dumitrașc, directorul Școlii Gimnaziale „Principesa Elena Bibescu”, inițiatorul proiectului.

Acesta a mai precizat că ideea proiectului a venit după ce un alt proiect al școlii desfășurat anul trecut, de Crăciun, a fost unul de succes.
„«Să fim mai buni de Crăciun» este un proiect care a ajuns la a treia ediție. Ultima, desfășurată în decembrie anul trecut, a fost specială întrucât am reușit cu ajutorul elevilor să strângem 650 de pachete cu rechizite și dulciuri pe care le-am împărțit elevilor nevoiași din școlile din Bârlad și satele din jur. Ne-am gândit ca și de Paște să facem același gest, dar să ajungem și în Basarabia, unde sunt elevi care au nevoie mai mare de rechizite. Mulțumim partenerilor noștri din cadrul acestor frumoase proiecte, Școlii <George Tutoveanu>, Școlii <Episcop Iacov Antonovici>, Liceului Teoretic <Mihai Eminescu> și Colegiului <Gheorghe Roșca Codreanu>”, a adăugat Ionel Dumitrașc.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Arthur, roboțelul codrenist care s-a remarcat la „BRD First Tech Challenge România”

de Mihaela NICULESCU   Evoluție ...

Cei doi copii ai femeii din Măscurei care și-ar fi bătut fiica vitregă vor rămâne în familie

Cei doi copii, de doi ...

Incendiu la grădinița din Pribești. Copiii au fost mutați în școala din localitate

Clădirea grădinițel din localitatea Pribești ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: