Home / Administratie / Iată unde vor merge bursele școlare acordate de Consiliul Județean Vaslui în semestrul al II-lea
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

Iată unde vor merge bursele școlare acordate de Consiliul Județean Vaslui în semestrul al II-lea

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va stabili în ședința ordinară de la începutul săptămânii viitoare numărul și cuantumul burselor școlare aferente semestrului II al anului școlar 2018-2019.

Valorile burselor școlare care vor fi acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat, în semestrul II, sunt de 80 lei – bursa de merit și 60 lei – bursa de ajutor social. Urmare a centralizării propunerilor primite de la unitătile de învătământ aflate sub autoritatea CJ Vaslui, pentru semestrul II al anului școlar 2018-2019 s-a solicitat, lunar, un număr total de 204 de burse.

Centrul Școlar de Educație Inclusivă “C. Pufan” va primi 73 de burse, Centrul Școlar de Educație “E. Polihroniade” va primi 82 de burse, Centrul Școlar de Educație Negrești va primi 15 burse, Școala Profesională Specială «Sf. Ecaterina» Huși va primi 34 de burse.

Bursele de care pot beneficia elevii de la cursurile cu frecventă din învătământul preuniversitar de stat sunt: burse de performanță, burse de merit, burse de studiu și burse de ajutor social. Bursele se acordă în fiecare an școlar, pe perioada cursurilor inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat, examenului de certificare a calificării profesionale pe perioada pregătirii practice. Un elev nu poate primi două burse simultan, dar are dreptul să opteze pentru cea cu valoare mai mare sau care se acordă pentru o mai mare perioadă de timp. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Zeci de manifestări culturale, sociale și sportive importante, organizate de Primăria Vaslui până la sfârșitul anului

Primăria Vaslui va organiza, până la sfârșitul acestui an, ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Județul Vaslui are în anul 2020 un buget de 373 milioane lei. Cele mai mari sume merg la asistență socială și sănătate

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui va aproba în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: