Home / Social / Instituțiile din județ, verificate de Inspecția Muncii dacă au afișat la sediu și pe internet veniturile angajaților

Instituțiile din județ, verificate de Inspecția Muncii dacă au afișat la sediu și pe internet veniturile angajaților

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui va începe controalele în județ la instituțiile plătite din fonduri publice pentru a vedea dacă au afișat atât la sediul propriu cât și pe pagina de internet veniturile angajaților. Acolo unde aceste informații nu au fost publicate, șefii instituțiilor riscă amenzi de până la 10.000 de lei.

Probleme pentru șefii din județ care conduc instituții a căror salariați sunt plătiți din fonduri publice și nu le-au făcut publice până la data de 31 martie. Întrucât termenul limită a trecut, Inspecția Muncii va merge în controale în județ pentru a vedea dacă sunt respectate prevederile Legii 153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice. Pe lângă afișarea la sediul instituțiilor, șefii unităților publice aveau obligația să posteze lefurile pe paginile proprii de internet. Lista dată, teoretic, publicității trebuie să cuprindă, printre altele, salariul de bază, valoarea brută a sporurilor și premiilor, inclusiv baza legală a acordării acestora, valoarea anuală a voucherelor de vacanță și a normei de hrană. De asemenea, trebuie postate orice informații cu privire la posibile limitări ale venitului salarial, precum și baza legală a acestora.

”Verificarea respectării acestei obligații intră în competența noastră, a Inspecției Muncii. Nerespectarea prevederilor legale atrage răspunderea contravențională a conducătorului autorității sau instituției publice”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.
Valoarea amenzilor ce vor fi aplicate de inspectorii de muncă sunt cuprinse între 5.000 lei și 10.000 lei.
(Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: