Home / Social / Municipiul Vaslui va avea zece secții de votare în plus la europarlamentare față de ultimele alegeri

Municipiul Vaslui va avea zece secții de votare în plus la europarlamentare față de ultimele alegeri

Municipiul Vaslui va avea 72 de secții de votare la alegerile europarlamentare de la sfârșitul lunii viitoare, cu zece mai mult față de ultimul scrutin, cel din decembrie 2016, atunci când au fost aleși parlamentarii. Creșterea numărului locațiilor unde vor fi votați cei care vor fi trimiși în Parlamentul European are drept cauză înmulțirea votanților din listele electorale permanente, care a trecut de 110.000 de oameni la nivelul orașului.

Autoritățile locale vasluiene au stabilit, în baza legislației în vigoare, numărul de secții de votare care vor funcționa pe 26 mai în municipiul reședință. Astfel, locuitorii Vasluiul cu drept de vot sunt împărțiți pe 72 de secții de votare, aici fiind incluse și cele din suburbii. Față de alegerile parlamentare din decembrie 2016, numărul secțiilor a crescut cu zece, măsură luată de reprezentanții primăriei în contextul înmulțirii votanților din listele electorale permanente. Conform datelor oficiale prezentate de autorități, la nivelul Vasluiului vor fi nu mai puțin de 112.843 de votanți. Creșterea este dată de numeroasele mutații făcute de cetățenii din Republica Moldova în municipiul reședință, numărul acestora fiind, neoficial, peste 30.000.

Cele mai multe secții de votare nou înființate vor fi tot la Școala Gimnazială ”Constantin Parfene”, de pe strada Mihail Kogălniceanu, având în vedere că cei mai mulți moldoveni au fost luați în spații de locuitorii din zona blocului 32. Aici vor funcționa, în mai multe săli de clasă, nu mai puțin de 9 secții de votare, dublu față de alegerile parlamentare. Desigur, ca și la scrutinul de atunci, prezența la vot va fi una foarte mică, având în vedere că moldovenii din listele electorale permanente nu se vor prezenta la urne. Majoritatea sunt plecați la muncă peste hotare și nu au niciun interes să vină să voteze la Vaslui, mai ales că mulți nici nu știu faptic unde le este domiciliul din buletin. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: