Home / Social / UPDATE Adolescentul care a înjunghiat trei elevi pe o stradă din Vaslui, arestat pentru tentativă de omor calificat

UPDATE Adolescentul care a înjunghiat trei elevi pe o stradă din Vaslui, arestat pentru tentativă de omor calificat

UPDATE In urma cu aproximativ o jumătate de oră, magistrații Tribunalului Vaslui au emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Andrei Trofin, cel care, în cursul serii de miercuri, a atacat și rănit cu un briceag trei elevi de 15, respectiv 16 ani, la scurt timp după ce aceștia au ieșit de la cursuri. Decizia judecătorilor a fost luată la propunerea procurorilor care au desfășurat cercetări în acest caz și care au considerat că atacatorul putea în orice moment să ia viața vreo uneia dintre victime.

Este vorba de cel puțin două victime astfel încât, conform Codului Penal, infracțiunea pentru care va fi cercetat autorul este de tentativă de omor calificat”, ne-au precizat surse din cadrul Poliției Județene Vaslui.

Cei trei adolescenți au fost răniți de Andrei Trofin în zona Pieții Traian în timp ce se îndreptau spre autogară pentru a lua autobuzul spre casă, în localitatea Văleni. Atacatorul, la rândul său navetist la Ferești, a recurs la acest gest în urma unui conflict mai vechi pe care l-a avut cu unul din elevi. Doi dintre adolescenți, care au suferit leziuni la nivelul unei urechi, în piept, la braț și în ceafă, au rămas internați în secțiile de Chirurgie Pediatrică și ORL a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Al treilea elev, cu mai multe tăieturi la o mână, a fost transferat la un spital din Iași, în condițiile în care i-a fost secționat un nerv.

STIRE INITIALA Andrei Trofin, adolescentul de 17 ani, care a înjunghiat trei elevi, de 15 și de 16 ani, aseară, în municipiul Vaslui, așteaptă, în momentul de față, decizia magistraților în sala de judecată de la Tribunalul Vaslui.

Băiatul, elev în clasa a XI-a la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui a fost reținut pentru 24 de ore, după ce și-a recunoscut fapta. Procurorul de caz a propus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, date fiind gravitatea faptei și numărul mare de victime.

Andrei Trofin le-a declarat anchetatorilor că a fost provocat. Între el și victime, exista un conflict mai vechi, legat de satele de domiciliu, respectiv Văleni și Ferești.

”Grupul vatamatilor era format din 6 persoane. Autorul mergea pe alt trotuar, in aceeasi directie, spre autogara. Autorul a decis sa scoata bani de la bancomat. A trecut strada si s-a intalnit cu grupul de 6. Autorul a declarat ca acum o luna a avut un conflict verbal cu unul dintre vatamati. Au reluat discutia. Unul dintre vătămați l-a intrebat daca e smecher, l-a impins. Autorul a scos un briceag, a lovit in dreapta si in stanga pe cine a nimerit”, a relatat procurorul Alice Ruja, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Vom reveni cu amănunte despre acest caz tulburător. (Daniel MICU, Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: