Home / Social / Secția Ortopedie a Spitalului „Beldiman” din Bârlad, evacuată de urgență din cauza unui incendiu

Secția Ortopedie a Spitalului „Beldiman” din Bârlad, evacuată de urgență din cauza unui incendiu

de Mihaela NICULESCU

Ieri dimineață, în secția Ortopedie de la etajul 2 al Spitalului „Elena Beldiman” a izbucnit un incendiu. Pompierii ajunși la fața locului au fost nevoiți să folosească scara mobilă pentru a ajunge în salonul unde se aflau câțiva pacienți imobilizați. Incendiul a fost stins rapid, nu a fost înregistrat niciun deces, ci doar câțiva pacienți au fost afectați de fumul gros. Aceștia sunt în afara oricărui pericol, pentru că au fost duși imediat în cortul de prim ajutor amenajat în curtea spitalului.

Din fericire, acesta a fost doar scenariul unui exercițiu cu forțe ISU în teren, tema fiind incendiul. Pentru acest exercițiu, anunțat în prealabil conducerii spitalului, au fost mobilizate patru echipaje de intervenție a pompierilor militari, un echipaj de prim ajutor de pe mașina SMURD și 14 voluntari, care au făcut cursuri de prim ajutor și fac voluntariat la ISU. A fost alocată, de asemenea, și o autospecială cu a cărei dotare se intervine dacă la fața locului este nevoie de operațiuni mai dificile precum suduri, demolări, etc.

„Exercițiul a urmărit modul în care personalul medical știe să respecte procedurile necesare în cazul apariției situațiilor de urgență. A urmărit când și cum sună la 112, timpul de răspuns până la sosirea echipajelor de pompieri, dar și verificarea realizării dispozitivelor de intervenție, concomitent cu evacuarea persoanelor și acordarea primului ajutor medical. Am constatat că personalul de la Ortopedie este informat cu privire la regulile ISU. Exercițiul a durat 50 de minute și s-a desfășurat în condiții bune”, ne-a declarat lt. col. Viorel Codreanu, comandantul Detașamentului de Pompieri Bârlad.

Dacă acum câțiva ani reprezentanții spitalului au fost prinși pe picior greșit, din cauza hidrantului defect și a furtunului deteriorat, anul acesta nu s-au mai înregistrat disfuncții de acest fel.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bătrânii și persoanele izolate la domiciliu, ajutate cu alimente de către Episcopia Hușilor

Bătrânii care nu se pot deplasa și persoanele izolate ...

Două fete dispărute dintr-un centru din Bârlad al Protecției Copilului, găsite hoinărind prin Tecuci

Două fete de 13 și 16 ani, aflate în ...

Tabăra pentru copii și tineri din Pădureni va fi recepționată în luna iunie 2020

de Dănuț CIOBANU  În luna iunie 2020, vor fi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: