Home / Justitie / Polițiștii de la Rutieră au făcut ravagii: 45 de permise reținute și amenzi de peste 360.000 lei

Polițiștii de la Rutieră au făcut ravagii: 45 de permise reținute și amenzi de peste 360.000 lei

Polițiștii rutieri și cei de la ordine publică au desfășurat marți și miercuri, la nivelul județului Vaslui, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță în traficul rutier și întărirea disciplinei rutiere. În cadrul acțiunii, polițiștii au oprit pentru control aproximativ 1.350 de vehicule și au testat alcoolscopic 270 de persoane. Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 930 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 360.000 lei, cele mai multe dintre acestea pentru depășirea limitei legale de viteză (539).

În ceea ce privește categoriile de participanți la trafic, 855 de sancțiuni au fost aplicate conducătorilor auto, 31 conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală, 24 pentru abateri ale bicicliștilor și nouă în cazul pietonilor. De asemenea, polițiștii au constatat trei infracțiuni la regimul circulației rutiere, pe numele conducătorilor auto fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Ca măsuri complementare la sancțiunile contravenționale aplicate, polițiștii au reținut 45 permise de conducere, iar pentru defecțiuni tehnice au fost reținute 13 certificate de înmatriculare.

Scopul acțiunii a fost prevenirea evenimentelor rutiere și conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la trafic cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a încălcării regulilor de circulație. La acțiunea coordonată de către Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au participat și polițiști din județele limitrofe: Bacău, Galați, Iași, Neamț și Vrancea. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbatul care și-a omorât concubina, în stare critică la spital după ce a făcut infarct

Bărbatul din Pădureni care și-a ucis ...

Cadavrul unui bărbat de aproximativ 43 de ani, descoperit plutind pe râul Tutova

Cadavrul unui bărbat de aproximativ 43 ...

Ultima oră! Crimă la Pădureni!

O femeie de aproximativ 70 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: