Google+
Home » Social » Vasluienii au fost avertizați despre pericolele la care se expun când studiază sau muncesc în străinătate

Vasluienii au fost avertizați despre pericolele la care se expun când studiază sau muncesc în străinătate

Campania naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”, inițiată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, a fost lansată ieri la Vaslui, în prezența autorităților județene. Ajunsă la cea de-a treia ediție, campania are drept obiectiv creșterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportunități în afara granițelor României.

„Este o acțiune de conștientizare de bun augur, o campanie ce ne aduce la cunoștință pericolele la care sunt expuse persoanele care merg să studieze sau să muncească în afara țării și care luptă pentru creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor români cu privire la necesitatea informării anterioare. Toți cei care aleg să plece să studieze sau să muncească în străinătate trebuie să fie informați cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au în statele în care merg și la acțiunile pe care trebuie să le întreprindă pentru a nu întâmpina probleme”, a declarat Eduard Popica, prefectul județului Vaslui.

La rândul său, secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Victor Alexeev, a vorbit despre riscurile la care sunt supuși cei care pleacă să studieze sau să muncească în afara țării: „Avem semnalate cazurile unor copii care au căzut în diverse capcane, au ales anumite universități și până la urmă au primit o diplomă care nu este acreditată în comunitatea europeană. Astfel, elevii care doresc să-și definitiveze studiile în alte țări trebuie să fie atenți la acele universități suspecte, care au o publicitate consistentă pe rețelele de socializare pentru ca până la urmă să nu avem cazuri în care părinții să fie dezamăgiți la un moment dat”.

Oficialul a anunțat că această campanie se va derula în toate cele 41 de județe ale țării, urmând să fie extinsă și la nivelul Republicii Moldova. Grupul țintă al inițiativei îl reprezintă, în prima etapă, elevii, studenții, profesorii și directorii de școli și în a doua etapă, persoanele adulte interesate de acțiuni lucrative pe teritoriul altor state.

Alături de elevi și profesori de la liceele din municipiul Vaslui, la eveniment au mai participat președintele CJ, Dumitru Buzatu, și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Primăriei Vaslui, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: