Home / Administratie / Week-end plin la Vaslui: expoziție de ouă încondeiate, concurs de muzică populară, lansare de album de fotografii și paradă pe biciclete

Week-end plin la Vaslui: expoziție de ouă încondeiate, concurs de muzică populară, lansare de album de fotografii și paradă pe biciclete

Mai multe evenimente culturale vor avea loc la acest sfârșit de săptămână în Vaslui, de la târgul tradițional de Paști organizat, de acestă dată, în Piața Civică, la concursul național de interpretate de muzică populară și lansare de album foto cu prezentarea mediului rural vasluian. Week-end-ul se va încheia cu parada bicicliștilor din municipiu, în cadrul evenimentului anual ”Vasluiul pedalează”, la care sunt așteptați peste 600 de bicicliști.

Centrul municipiului Vaslui va fi plin de animație la acest sfârșit de săptămână, cel al sărbătorii Floriilor. Și asta datorită seriei de evenimente ce se vor interfera, la un moment dat, și care vor oferi posibilitatea oamenilor de a-și face un week-end plăcut. Seria evenimentelor va fi deschisă cu expoziția de ouă încondeiate și icoane pictate din Centrul Civic, oferită de peste 30 de meșteri populari din județul nostru, dar și din Bucovina. Din peisaj nu va lipsi nici casa tradițională moldovenească realizată de gospodarii din comuna Pogonești. De asemenea, vor fi organizate, în Sala ”TinArt” a bibliotecii județene, ateliere de lucru cu elevi din liceele din oraș. Nu în ultimul rând, muzeul județean va oferi vasluienilor posibilitatea să vadă o expoziție de ștergare și scoarțe, cu exponate din patrimoniul instituției, în incinta casei tradiționale moldovenești.

Sâmbătă, Casa de Cultură ”Constantin Tănase” va organiza cea de-a XVI-a ediție a concursului internațional de muzică populară de la Vaslui ”Cântec drag din plai străbun”, eveniment la care sunt așteptați peste o sută de concurenți din întreaga țară și din Republica Moldova și Ucraina. Interpreții vor fi acompaniați în timpul concursului de Orchestra ”Rapsodia Vasluiului”, recitalul final urmând a fi susținut în Centrul Civic.

Tot sâmbătă, Sala ”Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Vaslui va găzdui, începând cu ora 11, lansarea albumului ”Pe cărările timpului. O radiografie fotografică a satului vasluian”, culegerea de poze fiind gândită ca o reprezentare secvențială a mediului rural de la noi din județ.

Week-end-ul se va încheia, duminică, cu parada bicicliștilor din municipiu, în cadrul evenimentului anual ”Vasluiul pedalează”, la care sunt așteptați peste 600 de bicicliști și care va începe la ora 10, tot în Piața Civică. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

Vasluienii sunt așteptați să își ridice biletele de tratament balnear

Vasluienii sunt așteptați la Casa ...

Invazia ciorilor în Vaslui a băgat în sperieți populația orașului

Mii de ciori au ”atacat” ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: