Home / Invatamant / Bârlădeanul Lucian Albu a obținut și anul acesta premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare la flaut

Bârlădeanul Lucian Albu a obținut și anul acesta premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare la flaut

Al doilea an încununat de succes! Lucian Liviu Albu, elev în clasa a VIII-a a Școlii de Arte „Nicolae Tonitza” din Bârlad, a reușit anul acesta să se mențină pe primul loc al podiumului, fiind răsplătit la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală la flaut cu 100 de puncte.

Talentatul elev bârlădean s-a aflat printre cei patru câștigători ai premiului I la secțiunea Interpretare la flaut, clasele III-VIII. Toți cei patru au avut o evoluție excepțională, iar juriul a considerat că merită punctajul maxim.

„Anul acesta, am avut concurenți foarte puternici la olimpiada națională. Cu câțiva dintre ei am concurat și anul trecut. O surpriză pentru mine a fost o elevă din Cluj, din clasa a VIII-a, la fel ca mine, care anul trecut s-a prezentat destul de slab, dar între timp a evoluat foarte mult, iar la olimpiadă s-a prezentat foarte bine. Excelent au interpretat partiturile la flaut și alte două fete, una din Baia Mare, din clasa a VII-a, și alta din București, care este abia în clasa a III-a. Eu, la vârsta ei, nu cântam atât de bine, pentru că în clasa a III-a abia începeam să studiez flautul. Ea a început studiul mult mai devreme, probabil de la grădiniță. Toți patru am primit câte 100 de puncte, pentru că toți am fost la fel de buni. Mă bucur că am reușit și anul acesta să mă aflu pe prima treaptă a podiumului, că studiez un instrument fascinant, îndrumat fiind de profesoara mea, doamna Camelia Andrei, un bun pedagog și un om calm. La festivitatea de premiere, care a avut loc vineri la Liceul „Dinu Lipatti”, m-am simțit mândru că sunt bârlădean”, a declarat Lucian Liviu Albu.

Talentatul elev de la Școala de Arte din Bârlad a avut 13 contracandidați, dintre care cinci din clasa a VIII-a. Lucian a reușit să impresioneze comisia cu trei piese – Studiu nr. II din «3 studii caracteristice» de Phillipp Gattermann, Sonata nr. 5 în Mi minor, de Johann Sebastian Bach și Concertul în Re major, de Vilem Blodek.

Luna viitoare, va susține proba de aptitudini la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București

Acest an va fi unul destul de solicitant pentru tânărul muzician în devenire, pentru că va susține examen de admitere la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București. Chiar dacă este olimpic și a obținut doi ani premiul I, fiind incontestabil un foarte bun flautist, la vârsta sa, va trebui să susțină examen de admitere. Luna viitoare, va participa la proba de aptitudini. După terminarea examenului de capacitate, va ști exact media finală, iar în luna iulie va afla dacă va fi sau nu admis.

„Din câte știu, la flaut există un singur loc la Colegiul de Muzică din București. Asta nu mă face să dau înapoi, dimpotrivă, mă ambiționează. Voi munci și voi demonstra că Bârladul este un centru artistic, unde se face muzică de calitate în cadrul Școlii de Arte, un centru care merită să fie sprijinit mult mai mult decât este acum”, a mai adăugat olimpicul Lucian Liviu Albu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: