Home / Social / Daruri de Paști oferite de episcopul Ignatie la 70 de copii din comuna Solești

Daruri de Paști oferite de episcopul Ignatie la 70 de copii din comuna Solești

Aproximativ 70 de copii proveniți din familii cu venituri foarte modeste din localitățile Știoborăni și Valea Siliștei au primit daruri de la episcopul Hușilor. De asemenea, 25 de persoane vârstnice dintr-un cămin de bătrâni din aceeași comună Solești au primit binecuvântarea preasfințitului Ignatie, care a oferit o mângâiere sufletească fiecăruia dintre rezidenții centrului.

Seria acțiunilor de binefacere ale Episcopiei Hușilor a continuat și în week-end care tocmai s-a încheiat, vizați fiind de această dată copiii necăjiți din două sate din comuna Solești. Însoțit de preotul consilier eparhial Vladimir Beregoi, episcopul Hușilor s-a întâlnit cu micuții proveniți din familii cu venituri foarte modeste din localitățile Știoborăni și Valea Siliștei.

”Bucuria sinceră și nedisimulată a celor mici, la întâlnirea cu ierarhul Hușilor, a fost dublată de faptul că toți cei aproximativ 70 de copii au primit daruri și ajutoare constând în haine, încălțăminte, ghiozdane și dulciuri. Această acțiune filantropică, care face parte constitutivă din pregătirea pentru sărbătoarea Învierii Domnului, este rodul parteneriatului încheiat între Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși” și Parohia Ortodoxă Română ”Sfânta Veronica” Coventry, Marea Britanie, păstorită de părintele Cornel Grecu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Hușilor, Cosmin Gubernat.

Programul social, derulat sub genericul „Să îmbrăcăm aproapele”, se va desfășura în mai multe comunități rurale în aceste zile, premergătoare Învierii Domnului.

Tot în week-end, episcopul Ignatie a vizitat și vârstnicii aflați în Centrul rezidențial pentru persoanele de vârsta a treia „Giulia” din localitatea Valea Siliștei. Cei 25 de bătrâni au avut bucuria de a primi binecuvântarea și vizita neașteptată a ierarhului Hușilor, care a stat de vorbă cu fiecare în parte. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: