Home / Invatamant / Elevii de la Colegiul „Codreanu” l-au impresionat profund pe ambasadorul SUA prin calitatea întrebărilor și nivelul ridicat de cunoștințe de limbă engleză

Elevii de la Colegiul „Codreanu” l-au impresionat profund pe ambasadorul SUA prin calitatea întrebărilor și nivelul ridicat de cunoștințe de limbă engleză

de Mihaela NICULESCU

Întâlnire specială în aula Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad. Vineri, 19 aprilie, elevii prestigiosului colegiu bârlădean au avut posibilitatea de a sta față în față cu Excelența Sa Hans Klemm, amabsadorul SUA în România, sosit în județul Vaslui la invitația lansată, încă de anul trecut, de către vicepremierul Ana Birchall.

Pentru început, ambasadorul american a făcut câteva precizări despre importanța parteneriatului strategic dintre cele două țări.

„Este o binecuvântare că America are un partener așa de serios ca România. Sunt onorat că atât președintele Obama cât și Donald Trump m-au ales să fiu ambasadorul Statelor Unite în România”, a declarat Excelența Sa Hans Klemm.

Timp de mai bine de o oră, într-o atmosferă colocvială, a avut loc un dialog interesant între elevii colegiului bârlădean și ambasadorul SUA. Înaltul demnitar american a fost fascinat de calitatea întrebărilor adresate de elevi, dar și de nivelul avansat al cunoștințelor de limbă engleză ale acestora. De fapt, toată discuția s-a desfășurat în limba engleză, fără translator.

Elevii codreniști au dorit să afle de la reprezentantul SUA în România despre momentul ridicării vizelor pentru români și li s-a răspuns că trebuie să mai aștepte un pic. Elevii au mai adresat întrebări în legătură cu modul în care este promovată femeia în societatea americană, despre programul de studiu și de lucru pe perioada vacanțelor de vară în America, despre ce înseamnă „visul american” de fapt, dar și despre statutul minorităților sexuale în SUA. Ambasadorul a încercat să le răspundă elevilor punctual, sfătuindu-i să aplice la programele de studiu sau lucru în America pe perioada vacanței, pentru ca în anii care vin să beneficieze mai mulți elevi de la Colegiul „Codreanu”, întrucât a aflat că doar eleva Antonia Zavate va face parte din acest program în vacanța de vară de anul acesta.

La întâlnirea de la Colegiul „Codreanu” cu diplomatul american au participat și câțiva voluntari de la „Global Volunteers”, ONG american care desfășoară în această perioadă, la Școala „Vasile Pârvan”, un program de predare a limbii engleze prin metode informale. Și aceștia au dorit să ia cuvântul, felicitând elevii din Bârlad pentru disponibilitatea lor de a învăța limba engleză și de a performa.

La finalul întrevederii, elevii au obținut promisiunea ambasadorului american de a reveni curând în mijlocul lor. Înainte de plecare, Hans Klemm a primit în dar, din partea conducerii liceului, un tablou semnat de pictorul Romeo Antonio Pălie, profesor al liceului, care să îi aducă aminte de colegiul bârlădean, despre care ambasadorul știa deja că este unul dintre cele mai bune din țară.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: