Google+
Home » Administratie » Municipiul Vaslui are proiecte depuse în valoare de 223 milioane de lei

Municipiul Vaslui are proiecte depuse în valoare de 223 milioane de lei

de Dănuț CIOBANU

Consiliul Local Vaslui va aproba în acestă săptămână bugetul pe 2019. Proiectul bugetului local are o valoare de 121 milioane de lei, fiind superior ca valoare anilor trecuți. Pe lângă asigurarea fondurilor pentru funcționare, municipalitatea a pus un accent deosebit pe secțiunea de dezvoltare. La această dată, Primăria Vaslui are proiecte în evaluare în diferite stadii care se ridică la 223 milioane lei.

Municipiul Vaslui va avea în anul 2019 un buget în valoare totală de 121 milioane de lei. Începând din această săptămână, comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Local (CL) Vaslui vor lucra pe proiectul de buget, pentru ca la sfârșitul săptămânii proiectul să fie spus la vot.

„Bugetul respectă prevederile bugetului consolidat al statului, Codul Fiscal și celelalte acte normative în vigoare. Fiecare unitate administrativ teritorială trebuie să își asigure sumele necesare funcționării în anul 2019. Secțiunea de funcționare vizează igienizarea orașului, transportul, întreținerea infrastructurii, învățământul, asistența socială, Poliția Locală și alte capitole. La jumătatea exercițiului bugetar va fi varianta rectificării bugetare, în cazul în care nu sunt bani suficienți pentru funcționare se vor solicita bani în acest sens. Nu este un buget mic în acest an, ci se continuă dezvoltarea. Am făcut o analiză pe ultimii ani, iar bugetul este în creștere. Timp de patru luni noi am lucrat pe bugetul anului trecut”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Din valoarea totală a bugetului de 121 milioane de lei, pentru secțiunea de funcționare este alocată suma de 102 milioane lei, în timp ce pentru dezvoltare revine suma de 19 milioane de lei. La secțiunea de dezvoltare se vor mai adăuga alte surse de finanțare. Este vorba de fonduri care provin din impozitul pe venit, TVA, surse din Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, proiecte transfrontaliere derulate în parteneriat cu Republica Moldova.

„Avem în evaluare proiecte în valoare de 223 milioane de lei. Acestea sunt proiecte depuse și se află în diferite stadii. Cele nouă proiecte pe POR 2014-2020, proiectul de iluminat public, proiectul de introducere a unui a unui standard de calitate în Primăria Vaslui etc. Un alt proiect este bazinul de înot, care este un complex cu trei bazine unde se vor putea desfășura concursuri internaționale. Este un proiect de interes pentru Vaslui, în condițiile în care avem în oraș un liceu cu profil sportiv. Este un proiect de bun augur, care va deschide orașul pe zona unde trebuie”, a mai spus Vasile Pavăl.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: