Home / Sanatate / Cabinetele medicilor de familie din județ, amendate în urma controlului efectuat de CJAS

Cabinetele medicilor de familie din județ, amendate în urma controlului efectuat de CJAS

Toate cele nouă cabinete ale medicilor de familie verificate, în primele trei luni ale anului, de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, au primit cel puțin avertisment.

„Nouă furnizori au fost sancționați cu avertisment scris, pentru necompletarea corectă și la zi a formularelor utilizate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, respectiv pe cele privind evidențele obligatorii, pe cele cu regim special și pe cele tipizate, pentru neacordarea tuturor serviciilor medicale prevăzute în pachetele de servicii medicale și pentru necompletarea dosarului electronic al pacienților. Imputarea contravalorii serviciilor medicale incorect raportate ca și servicii la domiciliu și decontate de CJAS Vaslui, pentru care cei nouă medici de familie nu au putut face dovada efectuării acestora la domiciliu prin faptul că serviciile nu au fost consemnate în caietele de domiciliu, au fost consemnate doar în registrele de cabinet, în afara programului pentru domiciliu. Doar doi din cei nouă furnizori au fost sancționați si cu 10% din suma totală încasată în luna în care s-au înregistrat iregularitățile constatate, conform prevederilor legale”, a declarat pentru Est News Mihaela Chitariu, președinta CJAS Vaslui.

În primele trei luni ale acestui an, Compartimentul de Control al CJAS Vaslui a efectuat zece controale, din care nouă tematice și unul inopinat, la furnizorii de servicii medicale în specialitatea medicină primară.

În județul Vaslui sunt 156 de cabinete ale medicilor de familie, din care 74 în mediul urban și 82 în mediul rural, care sunt verificate de CJAS prin rotație. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Secția de Ortopedie a Spitalul Județean Vaslui, închisă temporar din cauza infecțiilor nosocomiale

Secția de Ortopedie a Spitalului ...

Spitalul din Bârlad are mașini noi, dar pacienții vor fi transportați cu ambulanțe casate de SAJ

Parcul auto al Spitalului de ...

Nimeni nu dorește postul de director medical al Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad?

Spitalul Municipal de Urgență „Elena ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: