Google+
Home » Sanatate » O fată de 15 ani dintr-un centru al Protecției Copilului Vaslui, dusă în stare gravă la Iași cu suspiciune de meningită

O fată de 15 ani dintr-un centru al Protecției Copilului Vaslui, dusă în stare gravă la Iași cu suspiciune de meningită

O fată de 15 ani dintr-un centru al DGASPC din municipiul Vaslui a fost transferată, marți, în stare gravă la un spital din Iași cu suspiciune de meningită pneumococică. Direcția de Sănătate Publică Vaslui a declanșat o anchetă epidemiologică în acest caz.

Alertă într-un adăpost de zi și noapte pentru copii străzii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, după ce o rezidentă a fost dusă în stare gravă la un spital din Iași cu suspiciune de meningită. Inițial, fata de 15 ani a ajuns, luni, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, unde a fost internată în Secția de Pediatrie, cu suspiciune de colică renală. A doua zi dimineață, starea copilei s-a agravat brusc, fiind consultată de către un medic infecționist.

Pacienta prezenta simptomatologie specifică suspiciunii de meningită pneumococică. În cosecință, având în vedere și starea gravă a pacientei, s-a solicitat sprijinul echipajului de terapie mobilă intensivă pentru transferul la o unitate medicală din Iași”, ne-a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

În urma sesizării făcută de spitalul vasluian, Direcția de Sănătate Publică Vaslui a declanșat o anchetă epidemiologică în acest caz (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: