Home / Sport / Partida CSM FC Vaslui – Hușana Huși va decide campioana sezonului regulat al Ligii a IV-a la fotbal. Racova Pușcași e favorită clară pentru locul trei

Partida CSM FC Vaslui – Hușana Huși va decide campioana sezonului regulat al Ligii a IV-a la fotbal. Racova Pușcași e favorită clară pentru locul trei

Configurația ultimelor patru etape din Liga a IV-a de fotbal Vaslui lămurește în mare măsură echipele care vor disputa play-off-ul și echipele care vor termina pe podium. Racova Pușcași este favorită în toate cele patru etape care au rămas de disputat, în care le va întâlni pe Atletic Club Bârlad, Flacăra Muntenii de Sus, Moara Domnească și Vitis Șuletea. Acest lucru face ca ocupanta locului trei să fie sigură că e la adăpostul avântului echipelor clasate mai slab, însă este insuficient pentru a spera la mai mult.

CSM FC Vaslui și Aș Hușana Huși au un avans prea mare, de cinci puncte, pentru a mai putea fi ajunse. Ambele au două partide facile și două în care orice deznodământ este posibil. CSM FC Vaslui e favorită clară cu FC Gârceni și Atletic Club Bârlad, însă are drept adversar incomod pe FC Vulturești (1 -2 în tur) și AS Hușana Huși (1 – 1 în tur). Hușenii au confruntări ușoare cu FC Gârceni și Juventus Fălciu, însă vor avea serios de furcă în celelalte partide. Cu Atletic Club Bârlad a fost 1 – 1 în tur, după ce bârlădenii au deschis scorul. În timp ce remiza cu CSM FC Vaslui a fost muncită, după ce galben – verzii au fost cei care au deschis scorul.

Configurația clasamentului nu va suferi probabil modificări nici în privința celorlalte echipe. Vitis Șuletea, singura echipă care mai avea șanse matematice la play-off,are o misiune imposibilă. Va da piept cu adversari redutabili. Pornește clar cu șansa a doua în fața celor de la Racova Pușcași, însă nu pare a avea sorți de izbândă nici în celelalte dispute. Cu Juventus Fălciu a obținut o victorie anemică în tur, scor 0 – 1, în timp ce Sporting Bârlad a învins-o cu 1 – 0. Pe FC Rapid Brodoc a în tur cu 4 – 0, însă e greu că un asemenea deznodământ se poate repeta. Cum șuletenii pornesc cu un handicap de șase, respectiv șapte puncte față de echipele de pe locurile șapte și opt, e imposibil să le surclaseze. Ar putea exista o rocadă între ocupantele locurilor șapte și opt, ultimele calificate în play-off, însă fără o importanță prea mare. O dispută fie cu prima clasată, fie cu ocupanta locului doi, în play-off, este o misiune la fel de grea.

Flacăra Muntenii de Sus va termina probabil pe locul patru, datorită faptului că Atletic Club Bârlad are parte de patru etape de foc, în care va întâlni pe rând primele patru echipe din clasament.

FC Vulturești are parte de o singură partidă facilă, cu Sporting Bârlad, pe care a învins-o în tur cu 5 – 1. Chiar și așa, fiind la adăpostul avansului de trei, respectiv patru puncte față de următoarele clasate, nu va da piept în primul meci din play-off cu CSM FC Vaslui sau AS Hușana Huși. Cei din Vulturești au șanse destul de mari să obțină puncte din duelurile cu CSM Vaslui, Juventus Fălciu și Rapid Brodoc. Cu liderul a reușit să ia toate punctele în tur, scor 2 – 1, iar pe Rapid Brodoc a obținut victoria după 3 – 2. A pierdut cu Juventus Fălciu clar, scor 1 – 3, însă e greu de crezut că un scenariu asemănător se poate repeta.

FC Gârceni e favorită în fața celor de la Juventus Fălciu, însă are a doua șansă cu Sporting Bârlad, CSM FC Vaslui și AS Hușana Huși.

Rapid Brodoc e favorită în fața celor de la Moara Domnească și pornește cu a doua șansă în fața celor de la Flacăra Muntenii de Sus, Vitis Suletea și FC Vulturești.

Pe primul loc în Liga a IV-a este CSM FC Vaslui, cu 43 de puncte. Pe locurile doi și trei se află Hușana Huși și Racova Pușcași, cu 43, respectiv 38 de puncte. Urmează Flacăra Muntenii de Sus și Atletic Club Bârlad, ambele cu 35 de puncte. FC Vulturești e pe șase, cu 27 de puncte. Pe locul șapte se clasează FC 2007 Gârceni, cu 24 puncte. Urmează FC Rapid Brodoc și Vitis Șuletea, cu 23, respectiv 17 puncte. Cu șanse mici de a evita play-out-ul și lupta pentru evitarea retrogradării sunt Sporting Bârlad, cu 12 puncte, ACS Moara Domnească și Juventus Fălciu, cu 7, respectiv 6 puncte. (George PROCA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Sute de jucării pentru copiii defavorizați, donate de spectatorii veniți la a III-a ediție a evenimentului „Crăciun cu baschet”

„Crăciun cu baschet” a fost primul eveniment sportiv desfășurat ...

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: