Home / Administratie / Primăria Vaslui finanțează sportul și cultura cu 600.000 lei

Primăria Vaslui finanțează sportul și cultura cu 600.000 lei

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința din această săptămână programul finanțărilor nerambursabile de la bugetul local, pentru activități nonprofit de interes general, aferent anului 2019. Domeniile de intervenție selectate pentru finanțare sunt sportul și cultura. Suma totală alocată pentru program în anul 2019 este de 500.000 lei pentru sport și 100.000 lei pentru cultură.

Beneficiarii direcți ai programului sunt organizațiile neguvernamentale cu activitate în domeniul educației fizice și sportului, cluburi și asociații sportive din municipiul Vaslui, recunoscute conform legii. Scopul programului este stimularea organizațiilor non-profit cu activitate în domeniul sportului și culturii, pentru realizarea unor obiective de interes public local.

Printre obiectivele programului se numără valorificarea aptitudinilor sportive într-un sistem organizat de selecție, pregătire și competiție, care să asigure autodepășirea continuă și obținerea de rezultate bune în cadrul competițiilor naționale și internaționale; menținerea unei bune stări de sănătate și consolidarea socializării cetățenilor din municipiul Vaslui, prin încurajarea practicării activităților fizice și sportive; stimularea implicării organizațiilor neguvernamentale în valorificarea și promovarea potențialului cultural al municipiului Vaslui.

Finanțarea nerambursabilă acordată din fonduri publice unui beneficiar se va face în baza unui contract de finanțare nerambursabilă încheiat între CL Vaslui și beneficiar în urma aplicării procedurii selecției publice de proiecte. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Țâșnitorile din parcul Teatrului din Bârlad vor deveni funcționale în pragul alegerilor prezidențiale

Se lucrează intens la reabilitarea ...

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

Primăriile din județ, corigente la capitolul respectarea cerințelor minime de securitate a angajaților la locul de muncă

Instituțiile de administrație publică din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: