Home / Social / ULTIMA ORĂ Adolescenta diagnosticată cu meningită a murit

ULTIMA ORĂ Adolescenta diagnosticată cu meningită a murit

Vești triste de la Iași, acolo unde, în cursul zilei de astăzi, a fost transportată, în comă, adolescenta diagnosticată cu meningită: fata de 15 ani a încetat din viață, medicii ieșeni neputând face nimic pentru salvarea ei.

”A fost unul dintre cele mai grave cazuri pe care le-am întâlnit în ultimii ani. Din nefericire, în urmă cu o oră, s-a pierdut, din cauza unei infecții foarte grave, devastatoare, cu șoc septic și disfuncție multiplă de organ, care nu a putut fi stăpânită prin antibioterapia pe care i-am administrat-o și tot ce a însemnat suport de terapie intensivă”, a afirmat dr. Carmen Dorobăț, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Adolescenta, din Zăpodeni, a ajuns în centrul Protecției Copilului pe 17 aprilie, după ce a fost găsită de polițiștii locali în subsolul unui bloc din municipiul Vaslui. Ea fugise de trei zile de acasă, dar fiindcă acest lucru se întâmpla frecvent, mama nu a anunțat dispariția ei imediat. Luni, fata a fost dusă la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, unde a fost internată în Secția de Pediatrie, cu suspiciune de colică renală. A doua zi dimineață, starea copilei s-a agravat brusc, fiind consultată de către un medic infecționist.

Fata prezenta simptomatologie specifică suspiciunii de meningită pneumococică, așa că medicii au solicitat sprijinul echipajului de terapie mobilă intensivă pentru transferul la o unitate medicală din Iași, acolo unde i s-a pus diagnosticul de meningită meningococică. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: