Home / Social / Un băiat de 11 ani a rupt, cu mașina pe care a condus-o singur, o țeavă de gaz din Huși

Un băiat de 11 ani a rupt, cu mașina pe care a condus-o singur, o țeavă de gaz din Huși

Un copil lăsat singur în mașină de mama sa a rupt o țeavă de gaze ce alimenta o stradă cu case din municipiul Huși și a avariat alte două autoturisme pe care le-a lovit în timp ce conducea vehiculul pus de el în mișcare. Pe lângă pagubele produse, băiatul a lăsat fără gaz pentru mai multe ore și vreo 30 de familii, pompierii intervenind pentru evitarea producerii unui incendiu sau a unei explozii.

La un pas de dezastru, luni seara, în municipiul Huși. Un copil de 11 ani, lăsat singur în mașină de către mama sa care coborâse pentru a cumpăra ceva de la un magazin, a trecut de pe scaunul din dreapta pe locul șoferului și, profitând de faptul că avea cheia în contact, a pornit autoturismul, pe care apoi l-a pus în mișcare. Imediat, băiatul s-a speriat și a luat mâinile de pe volan. Scăpată de sub control, mașina a lovit alte două autoturisme aflate pe marginea drumului și, după aproximativ 50 de metri, s-a oprit în țeava de gaze, pe care a rupt-o. În acel moment, a ieșit din magazin și mama băiatului, care a alertat autoritățile la numărul de urgență 112.

În zonă a fost trimis un echipaj de pompieri, care au asigurat măsurile de supraveghere și prevenire până ce societatea de distribuție a gazelor a intervenit și a oprit alimentare cu gaze. De altfel, se lucrează pentru înlocuirea porțiunii de conductă afectată, alimentarea cu gaze fiind întreruptă pe un tronson din strada Fundătura Viilor la aproximativ 30 de familii”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Din fericire, copilul nu a fost rănit, alegându-se doar cu o sperietură zdravănă. Însă, el și mama sa nu vor scăpa de ancheta penală a poliției care a început cercetările în acest caz. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: