Home / Justitie / Anchetă a polițiștilor la Spitalul municipal Huși după ce serverul unității a fost “spart”

Anchetă a polițiștilor la Spitalul municipal Huși după ce serverul unității a fost “spart”

Polițiștii au demarat verificări la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian”, din municipiul Huși, după ce serverul care operează sistemul informatic al unității nu a mai funcționat de luni, iar activitatea instituției a fost afectată.

“În cursul zilei de luni, am fost anunțați de reprezentanții unității medicale că nu le mai funcționează serverul care operează sistemul informatic al spitalului. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Vaslui, care au desfășurat acțiuni specifice. A fost întocmit un dosar de cercetare penală cu mai multe infracțiuni: accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice și perturbarea funcționării sistemelor informatice. Dacă în urma cercetărilor se vor pune în evidență și alte infracțiuni, vom efectua cercetări în consecință“, a declarat  Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui.

Cel mai probabil, cercetările în acest caz vor fi preluate de DIICOT. Până la remedierea defecțiunii, toate datele datele referitoare la internări, externări și decese sau la tratamentele pe care le primesc bolnavii sunt operate în registre medicale. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Evaluarea Spitalului „Elena Beldiman”, un test greu pentru manager dar și pentru Primăria Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Va fi ...

O victimă și patru autoturisme avariate, în urma unui accident petrecut în apropiere de Vaslui

Patru autoturisme au fost implicate vineri, ...

Indemnizația de însoțitor pentru pensionarii de boală este de 1.012 lei

În perioada 1 ianuarie 2020 – ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: