Google+
Home » Sanatate » Alertă în urma primului deces provocat de meningită din județ!

Alertă în urma primului deces provocat de meningită din județ!

Nouă copii, cel mai mic de doar șase luni, două femei, mame ale unora dintre micuți, și cei 13 angajați ai centrului din Vaslui în care a stat adolescentă de 15 ani, decedată din cauza meningitei, vor urma un tratament profilactic împotriva acestei boli, după ce au venit în contact direct sau indirect cu fata. De asemenea, o firmă specializată va efectua dezinfecția complexului de servicii comunitare, așa cum se impune în astfel de situații.

Odată cu apariția suspiciunii de meningită în municipiul Vaslui, autoritățile au intrat în alertă. La sesizarea reprezentanților spitalului vasluian, Direcția de Sănătate Publică a declanșat o anchetă epidemiologică, solicitând celor de la Protecția Copilului să ia urgent măsurile care se impun în astfel de cazuri.

”Noi am transmis date către autoritățile sanitare cu privire la numărul de persoane existente în respectivul centru pentru a primi tratamentul profilactic. De asemenea, s-a identificat o firmă specializată pentru dezinfecția centrului social”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

La ora actuală, în Complexul de Servicii Comunitare Vaslui sunt cazați nouă copii, cel mai mic de doar șase luni, și două femei, de 30 și 42 de ani, mame ale unora dintre micuți. Pe lângă aceștia, în centru mai lucrează și 13 angajați ai DGASPC, toți venind în contact, direct sau indirect, cu fata care a murit de meningită.

Adolescenta a ajuns în centrul Protecției Copilului pe 17 aprilie, după ce a fost găsită de polițiștii locali în subsolul unui bloc din municipiul Vaslui. Ea fugise de trei zile de acasă, dar fiindcă acest lucru se întâmpla frecvent, mama nu a anunțat dispariția ei imediat. Luni, fata a fost dusă la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, unde a fost internată în Secția de Pediatrie, cu suspiciune de colică renală. A doua zi dimineață, starea copilei s-a agravat brusc, fiind consultată de către un medic infecționist.

Fata prezenta simptomatologie specifică suspiciunii de meningită pneumococică, așa că medicii au solicitat sprijinul echipajului de terapie mobilă intensivă pentru transferul la o unitate medicală din Iași, acolo unde i s-a pus diagnosticul de meningită meningococică. Din păcate, medicii ieșeni nu au mai putut face nimic pentru salvarea ei.

”A fost unul dintre cele mai grave cazuri pe care le-am întâlnit în ultimii ani. Din nefericire, pacienta s-a pierdut, din cauza unei infecții foarte grave, devastatoare, cu șoc septic și disfuncție multiplă de organ, care nu a putut fi stăpânită prin antibioterapia pe care i-am administrat-o și tot ce a însemnat suport de terapie intensivă”, a afirmat dr. Carmen Dorobăț, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.  (Ionuț PREDA, Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: