Home / Administratie / Revoluție în circulația de pe drumurile publice din municipiul Vaslui

Revoluție în circulația de pe drumurile publice din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU

Circulația pe drumurile publice din municipiul Vaslui se va schimba radical în perioada imediat următoare. Pentru a evita supraaglomerarea traficului, vor fi luate o serie de măsuri precum instituirea de sensuri unice, restricții privind staționarea, oprirea, parcarea mașinilor, revizuirea marcajelor rutiere etc. Pentru fluidizarea traficului, în anumite intervale orare se va restricționa accesul în zona centrală pentru autovehiculele care aparțin școlilor de șoferi, mașinile de salubritate și cele de aprovizionare a magazinelor.

Din octombrie 2018, o comisie constituită în cadrul Primăriei Vaslui a lucrat la un raport privind fluidizarea traficului și siguranța circulației. Raportul întocmit în urma verificărilor din teren a fost supus dezbaterii publice, cetățenii orașului având posibilitatea de a formula sugestii și de a expune opinii cu privire la problemele de circulație.

„Este o acțiune de amploare și sper să fie cu rezultate. Am adunat toate propunerile venite de la oameni privind sensurile unice de circulație, strapungerile de străzi etc. Urmează ca eșalonat să aplicăm toate aceste măsuri, pentru ca șoferii să nu se trezească peste noapte cu sensuri noi de circulație. Cred că vom putea rezolva problemele legate de supraaglomerarea traficului în oraș”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Restricții pentru școlile de șoferi

Un punct important abordat de comisia de fluidizare a traficului este cea legată de restricționarea accesului în anumite intervale orare pentru autovehiculele care aparțin școlilor de șoferi, și prestatorilor de servicii de salubritate. Studiul de trafic arată că aglomerările în trafic la nivelul municipiului Vaslui se produc în intervalele orare 7.00 – 9.00, respectiv 15.00 ÷ 17.00, în zilele lucrătoare. Străzile cele mai aglomerate sunt Ștefan cel Mare, între sensurile giratorii „ICIL” – „Crucea Gării” – „Vasflor” și retur; Victoriei – Nicolae Iorga – Alecu Donici – Traian – Republicii și retur. Pentru descongestionarea traficului în zona centrală, se va restricționa accesul în aceste intervale orare pentru autovehiculele care aparțin școlilor de șoferi, mașini de aprovizionare, respectiv cele de colectare a deșeurilor.

„Se vor lua măsuri în ceea ce privește școlile de șoferi, mașinile de gunoi și mașinile care fac aprovizionarea magazinelor. Dacă va fi cazul, se poate ca școlile din zona centrală să nu înceapă toate cursurile la ora 8.00, ci la 8.30. Sunt o serie de măsuri care pot fi luate, pe lângă instalarea de sensuri de circulație. Se ține cont de toate aceste chestiuni. O să mai facem parcări, dar până găsim finanțări, oamenii pot fi conștientizați că pot lăsa mașina și în alte locuri, în afară de cele din fața blocului. Parcările sunt cu costuri mari și sperăm că pe următorul exercițiu bugetar al Uniunii Europene vor fi finanțări și pentru parcări”, a mai spus Vasile Pavăl.

Zonele cu probleme

În municipiul Vaslui sunt înregistrate 22.279 mijloace de transport (17.486 – la persoane fizice și 4.793 – la persoane juridice). La acestea se adaugă și cele aflate în tranzit. De asemenea, există un număr de 8 sensuri giratorii și 4 intersecții semaforizate. Cele mai multe aglomerări în trafic se înregistrează în zona centrală a orașului, Spitalul Județean de Urgență, Zona Gării – Bd. Republicii și str. Gării, de pe strada Podul Înalt și de la intersecția str. Călugăreni cu șoseaua Bacăului.

Cele mai aglomerate intersecții din municipiu sunt cele dintre str. Traian și str. Ștefan cel Mare, str. Ștefan cel Mare – str. Hușului și Victoriei; str. Decebal și Ștefan cel Mare (zona Centrul de Afaceri), str. Ștefan cel Mare – str. Slt. Ioanesei Adrian, str. Traian și str. Călugăreni.

În municipiul Vaslui sunt 9 intersecții complexe generatoare de disfuncționalități în trafic, pe str. Călugăreni, Ceramica, Traian, Ștefan cel Mare, Decebal, Republicii și Donici. Alte 6 intersecții complexe au fost prevăzute cu sensuri giratorii, mai ales pe str. Călugăreni, Traian, Ștefan cel Mare și Decebal.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: