Home / Sanatate / 55 de persoane au intrat în contact cu adolescenta care a murit de meningită

55 de persoane au intrat în contact cu adolescenta care a murit de meningită

Autoritățile sanitare vasluiene au identificat nu mai puțin de 55 de persoane care au intrat în contact cu adolescenta de 15 ani care a murit în urma unei meningite. Toți contacții au intrat într-un program de imunizare stabilit de către epidemiologii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Moartea adolescentei de 15 ani în mai puțin de o zi de la diagnosticarea acesteia cu meningită a băgat autoritățile în ședințe prelungite. Ca o soluție în urma unei prime analize, s-a stabilit un program de măsuri pentru a preveni îmbolnăvirea și a altor persoane. Printre cei care au venit în contact direct cu fata bolnavă se află beneficiari ai Centrului de Zi și de Noapte al Copiilor Străzii, angajați ai Spitalului Județean de Urgență Vaslui, salariați ai Serviciului Județean de Ambulanță și chiar polițiști locali.

În total, s-au identificat 55 de contacți, care au primit un tratament profilactic cu antibiotice. De asemenea, s-au făcut recomandări pentru dezinfecția spațiilor în care a intrat minora”, ne-a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Potrivit autorităților sanitare vasluiene, la ora actuală nu există alte persoane cu suspiciune de meningită. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: