Home / Invatamant / Consiliul Județean Vaslui ar putea acorda burse pentru liceenii cu premii naționale și internaționale
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

Consiliul Județean Vaslui ar putea acorda burse pentru liceenii cu premii naționale și internaționale

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va adopta o hotărâre privind numărul și cuantumul burselor școlare aferente semestrului II al anului școlar 2018-2019.

Bursele școlare care se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat, în semestrul II sunt următoarele: bursă de merit — 80 lei; bursă de ajutor social — 60 lei.

Liviu Iacob, consilier județean PNL, a cerut conducerii CJ Vaslui să caute o posibilitate pentru a acorda burse și elevilor din liceele de elită din Vaslui, Bârlad și Huși.

“Elevii din aceste licee au performanțe. CJ Vaslui să caute o posibilitate legală să dea burse și la elevii care au obținut premii naționale și internaționale”, a spus Liviu Iacob.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus că idea este foarte bună și se va căuta o posibilitate legală pentru a oferi burse elevilor meritorii.

“Trebuie modificată legislația pentru a putea finanța și alte unități școlare, altele decât cele subordonate CJ-ului. Noi nu avem în subordine licee de elită. Sper ca într-o zi să fie făcute acestea modificări să putem oferi burse elevilor din aceste licee. Vom analiza o posibilitate pentru a putea acorda burse pentru elevii cu merite”, a precizat Dumitru Buzatu.

Urmare a centralizării propunerilor primite de la unitățile de învățământ aflate sub autoritatea CJ Vaslui, pentru semestrul Il al anului școlar 2018-2019 s-a solicitat, lunar, un număr total de 204 de burse.

Centrul Școlar de Educație Inclusivă “C. Pufan” va primi 73 de burse, Centrul Școlar de Educație “E. Polihroniade” va primi 82 de burse, Centrul Școlar de Educație Negrești va primi 15 burse, Școala Profesională Specială ”Sf. Ecaterina” Huși va primi 34 de burse. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: