Home / Social / Episcopul Hușilor: ”Chipul lumii de astăzi este marcat de mediocritate, prostie, calomnie, plăcerile păcătoase, narcisism”

Episcopul Hușilor: ”Chipul lumii de astăzi este marcat de mediocritate, prostie, calomnie, plăcerile păcătoase, narcisism”

Episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie, critică în termeni duri, în scrisoarea pastorală de Paște, actuala societate, considerând că, pe termen lung, vremurile totalitarismului pe care le trăim vor fi mai cumplite decât comunismul și nazismul. Ierarhul care conduce preoțimea din județul Vaslui crede că, prin ceea ce se face la nivel global, se încearcă o ”reconfigurare a unei noi umanități înstrăinate de Dumnezeu”, fără a realiza cum ne distruge ”grațios” și ”tolerant”.

În scrisoarea adresată credincioșilor cu ocazia sărbătoririi Învierii lui Isus, intitulată ”Cina din Emaus – Hristos cel Înviat ca vindecare de tristețe și nedumerire”, episcopul Ignatie face mai întâi referire la nazism și comunism, ”nenorociri ale secolului XX” care l-au transformat pe om ”în fiară pentru omul de lângă el: în comunism „cine voia să fie înger, ajungea fiară”, iar în nazism „cine își propunea să ajungă un animal de pradă, reușea asta prea bine””. Revenind la societatea actuală, ierarhul Hușilor crede că trăim un altfel de totalitarism, unul al progresiștilor care, pe termen lung, în opinia sa, este unul mai cumplit și mai groaznic decât celor două regimuri amintite: ”Astăzi trăim vremurile unui alt fel de totalitarism, mai subtil decât celălalte, dar cu o forță similară de impunere. Este totalitarismul progresiștilor care aruncă la coșul de gunoi al istoriei valorile supreme tradiționale: credință, familie și cultură conectată la trecut și actualizată fidel cu ceea ce conferă demnitate, stabilitate, nu relativism moral și fluiditate biologică. Sub masca falsă a toleranței și a respectării diversității se instaurează lupta drepturilor de grup în defavoarea drepturilor naturale ale persoanei umane. Prin urmare, totalitarismul actual…îl subjugă pe om pieței nesăbuite a dorințelor trupului, încarcerându-l în material, fără să aibă perspectiva credinței ca vedere și încredințare a lucrurilor celor nevăzute”.

Episcopul Ignatie aseamănă totalitarismul actual despre care vorbește cu un șarpe care își calculează mușcătura fatală, cu scopul reconfigurării umanității care, în opinia sa, este înstrăinată de Dumnezeu și care ne-ar distruge „grațios” și „tolerant”, fără a realiza acest lucru: ”Chipul lumii de astăzi este marcat de mediocritate ca uzurpare a meritocrației, de prostie ca „ticăloșie inteligentă”, de calomnie ca „invenție credibilă”, de intoleranță ca „patologie a diversității”, de plăcerile păcătoase ca „însușiri nobile ale omului deplin și viu deplin”, de minciună ca narcisism distructiv al destinelor celorlalți, de bădărănie ca „sinceritate” păcătoasă și fudulă și de discreditare a credinței ca bucurie și autenticitate a interiorității omului”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Festivalul de Umor ”Constantin Tănase” se va desfășura în anul 2020 în două etape

Prima etapă a festivalului de umor se va desfășura ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: