Home / Sanatate / EXCLUSIV Spitalul ”Elena Beldiman” este salvat: suma năucitoare pe care Ministerul Sănătății o bagă în contul spitalului imediat după Paște

EXCLUSIV Spitalul ”Elena Beldiman” este salvat: suma năucitoare pe care Ministerul Sănătății o bagă în contul spitalului imediat după Paște

de Simona MIHĂILĂ

Colac de salvare nesperat pentru Spitalul de Urgențe ”Elena Beldiman” Bârlad. Ieri, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a semnat un ordin prin care spitalul bârlădean va primi fonduri în valoare de peste 13 milioane de lei (130 de miliarde de lei vechi) pentru a se dota cu aparatură și echipamente medicale. Este suma cea mai mare de bani pe care un spital din județul Vaslui o primește, după 1990, la capitolul dotări.

Este vorba, exact, de 13.382.000 de lei, bani care vor intra  în contul unității pe 3 mai, adică imediat după mini-vacanța de Paște.

Totodată, Spitalul Județean de Urgență Vaslui va primi suma de 4.793 milioane lei, Spitalului municipal Huși i-au fost repartizați 2.298 milioane lei lei, în timp ce la Spitalul Murgeni vor ajunge 760.000 lei.

Deputatul PSD Adrian Solomon, unul dintre parlamentarii de Vaslui care au făcut demersuri repetate pe lângă ministerul de resort pentru ca spitalul bârlădean să fie salvat de la declasificare, a confirmat informația primirii acestor bani de către Spitalul ”Beldiman”.

”În urma semnării ordinului privind distribuirea bugetului Ministerului Sănătății pe capitole de investiții, Bârladului, spitalului bârlădean mai exact, îi revin 13 milioane de lei. Sperăm ca autoritățile locale să utilizeze cu înțelepciune și acești bani, dar și fondurile direcționate din impozitul pe venit, adică 12 milioane de euro, pentru a reabilita sau a construi o clădire nouă pentru secțiile ce necesită acest lucru. Este, iată, un punct al programului de guvernare îndeplinit în mod fericit pentru municipiul nostru, în urma stăruințelor, de mai mulți ani, ale mele și ale colegilor mei, privind spitalul bârlădean. Doctorilor din această unitate, le doresc să aibă capacitatea de a obține din partea conducerii, cele mai bune condiții pentru desfășurarea activității, astfel încât actul medical să nu sufere niciun moment de lipsuri materiale. Salariile li s-au mărit, acum vor avea și dotări, tot ce le rămâne de făcut este să fie și oameni! Dacă umblă, mai departe, cu mâna în buzunarul pacienților, nu vor mai avea nicio scuză. Nici față de contribuabili, nici în fața Celui de Sus!”, ne-a declarat deputatul Adrian Solomon.

 

 

 

About Simona Vasile

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: