Home / Social / Felicitări din Viena, pentru Liviu, flautistul bârlădean care a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală

Felicitări din Viena, pentru Liviu, flautistul bârlădean care a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală

de Mihaela NICULESCU

Mesaj emoționant de Paști! Violonistul bârlădean Tudor Andrei, absolvent al Academiei Regale de Muzică din Londra (cotată în top 5 la nivel mondial), a trimis pe adresa de e-mail a redacției Est News un mesaj deosebit, adresat bârlădenilor și în special profesorilor de la Școala de Arte „N. N. Tonitza”, al cărei elev a fost și el.

Impresionat de talentul și rezultatele lui Liviu Lucian Albu, elevul care a luat premiul I pentru al doilea an consecutiv la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală la flaut, Tudor a dorit să transmită gândurile sale despre performanța acestui copil special, căruia îi prevede un viitor strălucit.
„Reușita flautistului Lucian Albu, elev în clasa a VIII-a a Școlii Gimnaziale de Arte <<N. N. Tonitza>>, marchează unul dintre cele mai frumoase și importante momente de până acum ale instituției bârlădene, pe podiumul muzical al României. Tânărul muzician a ieșit învingător cu 100 de puncte la Olimpiada Națională de Muzică, desfășurată la București. La acest concurs au participat cei mai buni flautiști, pe care marile orașe ale țării i-au trimis sa le reprezinte. În domeniul muzical, Bârladul a început să fie evocat, de câțiva ani buni, prin premiile obținute de elevii muzicieni. Doamna profesoară de flaut Camelia Andrei, este unul dintre profesorii temerari cu o mare experiență profesională, care a știut dintotdeauna cum să formeze muzicieni, ce astăzi își desfășoară activitatea în Europa largă. Experiența doamnei Andrei a adus în ultimii ani premii valoroase Bârladului, ultimul fiind acest premiu l. Lucian Albu a fost mereu însoțit pe scenă de către pianista Emilia Mocanu, profesoară la Școala de Muzică din Bârlad, care și de această dată, cântând împreună, l-a propulsat către reușită. Performanța muzicală la acest nivel se obține doar prin dragoste față de muzică, înțelegerea sinceră a importanței acesteia în viața personală, dar și pentru sufletul publicului care primește mesajul muzical al artistului. Profesorul are, probabil, cel mai important rol, căci el stârnește de la început curiozitatea, atracția, dorința de căutare și izbândă a viitorului muzician, pe care îl așteaptă o muncă titanică, de care trebuie să fie convins de la început. Într-o lume în care suntem acaparați de tehnologie și de ireal, de lucruri fără sens și consistență, mai ales pentru tânăra generație, orice tânăr care se desprinde, iese din tipar, în sensul bun, prin artă, este demn de toată aprecierea, recunoștința și trebuie susținut. Trebuie să știm că prin cultură o națiune se definește. Ea este hrana sufletului. Acolo unde lipsește sau doar mocnește, acel popor are de suferit. Ca fost elev al Școlii de Muzică, mă bucur enorm să aud despre toate aceste reușite și să privesc de la distanță cum focul creator însoțește munca și aduce cununa cu lauri celor ce ne fac mândri, cei mai buni elevi și profesori ai Școlii de Muzică. Cu drag din Viena, Tudor Andrei – violonist”, a transmis Tudor.

Tudor Andrei este stabilit la Viena. Călătorește destul de mult în Europa unde are concerte, iar între concerte predă lecții de vioară copiilor vienezi. S-a remarcat la fel ca Lucian Albu încă din gimnaziu și prin muncă și perseverență a ajuns unde și-a propus. De Paște nu va veni la Bârlad, dar gândurile sale se îndreaptă către orașul natal, unde s-a format ca muzician și unde îl așteaptă familia.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: