Home / Social / Patru cursuri gratuite de calificare pentru șomerii vasluieni

Patru cursuri gratuite de calificare pentru șomerii vasluieni

În luna mai Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui organizează patru programe de formare profesională. La Vaslui și Bârlad vor avea loc cursuri pentru infirmieră, pentru câte 20 de șomeri. La Huși vor avea loc două cursuri de formare profesională, pentru câte 14 șomeri. Unul este pentru îngrijitor bătrâni la domiciliu, iar celălalt pentru lucrător în comerț.

Cursurile de calificare/recalificare organizate de AJOFM Vaslui sunt gratuite pentru șomerii înregistrați în evidențele instituției. Astfel, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoștințelor teoretice și practice specifice unei noi meserii care să mărească șansele ocupării unui loc de muncă.

Șomerii care beneficiază gratuit de servicii de formare profesională au următoarele facilități:

  • beneficiază de pregătire teoretică și practică pe toată durata cursului și să susțină, gratuit, de cel mult două ori examenul de absolvire la finalizarea cursului;

  • beneficiază de rechizite și materiale de instruire;
  • beneficiază dacă este cazul de echipament de protecție pe timpul instruirii practice ;
  • beneficiază pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun sau, după caz de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult patru deplasări în cursul unei luni, dacă nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire;

  • beneficiază de consultații medicale, analize medicale și teste necesare frecventării cursului.

Înscrierea la cursuri se face la birourile de informare și consiliere din agențiile locale din Vaslui, Bârlad, Huși.

Cursurile sunt gratuite și pentru șomerii neindemnizați aflați în evidența agenției ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Persoanele care doresc să urmeze un curs de formare profesională se pot înscrie pe baza unui dosar cu următoarele documente: copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii, adeverință medicală din care să reiasă că solicitantul este apt de muncă sau are eventuale restricții medicale. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: