Google+
Home » Administratie » Reacția ”furibundă” a lui Boroș în legătură cu invazia câinilor vagabonzi din Bârlad: ”Merg și eu pe stradă și văd că s-au înmulțit câinii”

Reacția ”furibundă” a lui Boroș în legătură cu invazia câinilor vagabonzi din Bârlad: ”Merg și eu pe stradă și văd că s-au înmulțit câinii”

Autoritățile pretind că se străduie de mult timp să reducă numărul câinilor comunitari din oraș, însă se vede că nu reușesc.  Unii dintre foștii edili nu au dorit să încheie contract cu un ONG specializat, cel de acum a reziliat contractul asociației care totuși făcea treabă, aducând în schimb o firmă care nu a excelat la capitolul seriozitate. Așa s-a ajuns să plătească mai mult decât până acum.

Între timp, câinii au scăpat de sub control. De luni de zile, de când nu se mai ocupă nimeni de strângerea câinilor comunitari de pe stradă, patrupedele s-au înmulțit exponențial. Cu toate că de la 1 aprilie legea permite strângerea câinilor, la Bârlad acest lucru este imposibil, întrucât nicio firmă nu s-a înscris la licitația pentru concesionarea serviciului de ecarisaj. Era previzibil, ținând cont că, fără a cere acordul Consiliului Local, așa cum era legal, și fără a organiza o licitație, Boroș a oferit unei firme (nimeni nu știe cum a găsit-o și după care criterii a selectat-o, dar speculațiile au fost multe și deloc măgulitoare) suma de 700 de lei pentru fiecare caine capturat. După scandalul care a urmat, s-a gândit și el să intre în legalitate si să organizeze licitație, oferta fiind de 500 de lei/patruped. Firește, nicio firmă nu a fost interesată, știind că Primăria Bârlad poate da mai mult, după cum a demonstrat anterior. După eșecul primei licitații, primarul a plusat cu 100 lei, așa încât oferta este acum de 600 lei/câine. Nici acum nu se întrevăd șanse (doar, până la 700 de lei mai este), dar speranța moare ultima.
Ieri, într-o conferința de presă, primarul Boroș a dat o declarație… plină de nerv: „Merg și eu pe stradă și văd că s-au înmulțit câinii, dar nu avem ce face, trebuie să parcurgem pașii legali. Nu s-a înscris nimeni la prima licitație, sperăm că zilele acestea vom avea noroc”.
Bârlădenii speră în fiecare zi ca ai lor copii să nu fie atacați de haitele de câini în călduri. Luni, un copil a fost atacat de o astfel de haită, pe Bulevardul Epureanu. Din fericire, animalele nu au reușit decât să-i rupă pantalonii și să-l sperie cumplit. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: