Home / Social / Ce prime de Paști au primit angajații bârlădeni

Ce prime de Paști au primit angajații bârlădeni

Mai sunt și bârlădeni fericiți, pentru care tradiția primelor de Paște încă se mai păstrează. Cei mai importanți angajatori din oraș au acordat salariaților bonusuri de Paște care au ajuns până la 800 de lei.

Astfel, salariații de la SC Rulmenți SA, cel mare angajator privat din județ, au primit câte 330 de lei, reprezentând prima de Paște. Suma este impozabilă și a fost egală pentru toți angajații, indiferent de postul ocupat.

La SC Confecții SA Bârlad, situația stă diferit. Absolut toți cei 814 angajați au primit prime de Paște, dar în cuantumuri diferite, în funcție de mai multe criterii, mai ales în funcție de realizarea planului. Astfel, primele au fost cuprinse între 150 de lei, pentru cei mai noi angajați, și 800 de lei, bani în mână. Fondul de premiere reprezintă 7% din profitul realizat anul trecut.

De prime s-au bucurat și angajații SC Aquavas Bârlad, care au fost premiați cu câte 25 de tichete în valoare totală de 250 de lei. Ca de obicei, și conducerea SC Reiser a fost alături de angajați, de Paște. Aceștia au primit câte 150 de lei, sumă neimpozabilă.

Cei mai mulți angajați bârlădeni nu au primit, însă, nici un leu în plus de la angajatori sau de la sindicat. În schimb, toți bugetarii au primit o minivacanță de Paște. Pentru mulți angajați care câștigă salarii foarte mici, muncind cinstit, cu multă trudă, Sărbătoarea Paștelui nu vine cu prea multe bucurii, în afară de slujba din noaptea de Înviere la biserică și prima zi de Paște alături de familie. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: