Google+
Home » Administratie » Încasatorii de la CUP, la un pas de a rămâne șomeri, după ce Boroș le-a pregătit un examen ca pentru contabili

Încasatorii de la CUP, la un pas de a rămâne șomeri, după ce Boroș le-a pregătit un examen ca pentru contabili

Un Paște trist. De asta au parte încasatorii de la CUP, după ce, zilele trecute, în urma concursului organizat la Primărie, au picat proba scrisă, in corpore. Din 12 candidați, nouă sunt încă angajați ai CUP și doar unul a trecut proba, dar acesta nu este încasator.

Bibliografia a fost atât de stufoasă și atât de grea pentru un simplu încasator, încât candidații s-au descurcat numai la subiectele care vizau strict activitatea lor. Este normal ca un concurs să se desfășoare în baza unei bibliografii, însă aceasta trebuie să fie una adaptată postului scos la concurs. Probabil, examenul trebuie să fie cât mai greu, astfel încât să-l treacă doar cine trebuie, adică cine cunoaște subiectele dinainte.

Așadar, complexitate maximă, pentru niște posturi pentru care nu va fi concurență mai mare nici data viitoare, când Primăria va organiza din nou concurs. Ani de zile, încasatorii de la CUP au dus greul, au mers pe teren prin ploaie, vânt, ninsoare sau caniculă, au bătut zeci de kilometri zilnic, mergând din ușă în ușă pentru a aduce bani la societate. Nu de puține ori, au fost atacați de câini sau chiar de oameni, dar au continuat să-și facă treaba. Conducerea Primăriei, însă, nu ia în calcul faptul că acești de astfel de oameni are nevoie, ci plătește polițe unor persoane din conducerea CUP, sau unor consilieri din partidul advers. În tot acest război al orgoliilor, cei mai afectați sunt amărâții de încasatori. Foarte probabil, nu vor reuși să-și câștige posturile pe care le-au avut ani de zile pentru că nu au față de angajați la Primărie, nici „spate”. Au, în schimb, experiența necesară, cunosc fiecare străduță, fundătură, fiecare abonat, și știu cum să aducă bani. Ori, bugetul Primăriei de asta are nevoie, de bani, nu de posturi cu dedicație, care să fie ocupate de oamenii primarului sau ai apropiaților săi.

Nu este exclusă varianta ca data viitoare, la concurs, dacă bibliografia va fi la fel de stufoasă, să nu se mai prezinte nimeni. În acest context, încasatorii de la CUP vor îngroșa rândurile șomerilor. Locuri noi de muncă nu au fost create la Bârlad, deși însuși actualul primar promitea solemn, destul de convingător atunci când cerea alegătorilor să-l viteze, că va crea 1.500 de locuri de muncă. Nu numai că nu le-a creat, dar acum contribuie la creșterea numărului de șomeri.

Încasatorii CUP au fost informați din timp că noua societate de salubritate, care va intra curând în pâine la Bârlad, nu îi va prelua. Oamenii și-au făcut speranțe că Primăria îi va angaja pe bază de concurs, dar un concurs de bun simț, cu bibliografie adaptată activității lor. Nu a fost așa. După concurs, dezamăgirea a fost mare atât pentru concurenți, cât și pentru actualul angajator, care a fost extrem de mulțumit de activitatea încasatorilor, de-a lungul anilor. Ei au fost cei care au adus grosul încasărilor în societate și asta este tot ce contează, nu cât de multe legi înveți pe de rost în câteva zile, ca să le uiți imediat. (Paul Alexa)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: