Home / Social / 1 Mai muncitoresc, primul an din ultima perioadă în care PSD Vaslui nu a mai organizat marșul tradițional

1 Mai muncitoresc, primul an din ultima perioadă în care PSD Vaslui nu a mai organizat marșul tradițional

Organizația Județeană Vaslui a PSD nu a mai organizat, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, acțiunea tradițională de 1 Mai dedicată oamenilor muncii. În schimb, primăria municipiului reședință a oferit locuitorilor un spectacol folcloric, cu artiști locali, în Parcul Copou.

Surpriză de 1 Mai la Vaslui, unde social-democrații aflați la conducerea județului nu au mai sărbătorit cu fast 1 Mai muncitoresc. Dacă în anii din urmă membrii PSD se adunau cu mic cu mare în centrul orașului cu steaguri și baloane roșii, mulți chiar și din comunele învecinate, anul acesta atmosfera a fost una atipică. Piața Civică a fost goală, după cel puțin 12 ani de organizare exemplară a partidului de guvernământ pe tema a ceea ce înseamnă ziua muncii. Nici măcar fanfara care dădea viață granitului din centru nu a mai ajuns la program.

În schimb, Primăria Vaslui și-a respectat blazonul și a organizat spectacolul anual de 1 Mai. Programul a fost unul exclusiv folcloric, în care pe scena din Parcul Copou au urcat o serie de formații de copii și adulți, unde au interpretat o cântece și dansuri populare tradiționale. Din păcate, vremea nu tocmai prielnică a redus din activitatea stabilită inițial de autorităților locale care, după o oră și jumătate de program, au fost nevoite să mulțumească pentru participare spectatorilor adunați printre spațiile verzi cu lalele din frumosul parc vasluian. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Dați la o parte mașina! Nu se vede trecerea de pietoni!

Dați la o parte mașina! ...

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

%d blogeri au apreciat: